понеделник, 28 юни 2010 г.

DVD-поставки и рафтове от Мебели Италия


Вие от кои хора сте? От онези, в чийто дом сякаш е паднала атомна бомба или от другите, при които всеки предмет си знае местоположението в къщата? Всъщост, от която и категория домакини да сте, със сигурност DVD-то присъства в жилището ви.

И ето практично решение: за разхвърляните хора да въдворят ред в клекцията си от филми, а за подредените - да я стъкмят в още по-оригинален и уникален начин! Мебели Италия ви предлага дизайнерски поставки и рафтове за DVD и DVD-филмите.

Те са не просто обикновени рафтове и поставки, а са измайсторени под формата на оригинални фигури и форми, с които да освежите домашния интериор.
Продуктите ни са произведени от лакирана MDF-структура от слонова кост. В превод означава дървесно-влакнести плоскости със средна плътност. MDF-плоскостите са заместители на масивната дървесина. Имат финна и хомогенна влакнеста структура, гладката повърхност, висока здравина... Този материал е в основата на изработването на всякакви мебели, на подови настилки, на стенни облицовки, окачени тавани, вътрешни и външни врати, преградни стени...
Някои от рафтовете на Мебели Италия са декорирани със сребърно или златно покритие. Подбрани в подходяща композиция, DVD-поставките и рафтовете могат да фигурират в интериора не само на дома, но и на офиса.

петък, 25 юни 2010 г.

С дъх на Африка...

Африканският стил на обзавеждане е подходящ за хора, които предпочитат различната и нетрадиционна атмосфера у дома.

Това са хора, които отказват да живеят сред сивотата на панелните стени. Хора, които запленени от слънцето на Африка, вкарват частички от него в своята обител.

За да угоди на вкусовете на всичките си клиенти, Мебели Италия включи в продуктовия си каталог мебели в африкански стил, които да разнообразят традиционния и често скучен интериор в обзавеждането.

Фотьойлите, лежанките и канапетата, решени в екзотичен стил, ще внесат във вашия дом настроение, топлина и чувството, че сте по-близо до природата. Наситените и топли цветове на мебелите - кафяво, оранжево, жълто и охра, напомнят за горещото слънце над пустините и саваните в африканския континент.

Ако чувствате Африка близко до сърцето си, не е неободимо да превръщате жилището си непременно в туземска колиба. Африканският стил се вписва прекрасно и в съвременния интериор.


Този стил е характерен с естествените материали – кожа, дърво, керамика, корк, бамбук или ротанг. За да пресъздадете Африка в дома си, можете да декорирате стените с тапети, които имитират змийска кожа или бамбук.

Закачалките - необикновен аксесоар за антрето

Входното антре е първото, в което се озоваваме, влизайки в къщата. Обикновено антрето, в много случаи представлява тесен коридор на малка площ.

Съществуват обаче трикове, чрез които да увеличите визуалното пространство. Например най-лесният начин е с монтирани от едната страна на коридора големи огледала, а на другата стена с фотоси на морски или планински пейзажи.

На тавана е необходимо ярко осветление, тъй като тази част от жилището е последното място, през което човек и особено една суетна жена минава и хвърля задължителен последен поглед върху външния си вид.

Ако ширината на коридора позволява, може и от двете страни на стените в шахматен ред допълнително да монтирате няколко осветителни тела. В последните години особено актуални са арките в коридорите.
Мебелите за антрето трябва да бъдат в хармония с останалата част от обзавеждането в дома. Освен това е необходимо да бъдат компактни.

Специалните шкафове или вградени гардерби за съхранение на обувките са чудесен вариант за многолюдно семейство или дори за сама дама, която е вманиачена на тема обувки. Тук можете да приложите още една хитринка, чрез която да разширите визуално пространството - като монтирате огледала на гардероба или шкафа за обувки.
Задължителен аксесар от коридора са закачалките за дрехи. Много често производителите ги правят обемни, широки и те отнемат от и без това малкото пространство. Практично решение на този проблем за закачалките, които Мебели Италия предлага на българския пазар.

Това са удобни и същевременно оригинални плоскости, които се монтират директно върху стената. Като едновременно с това заемат възможно най-малко пространство.
Вижте още закачалки за дрехи от Мебели Италия!

сряда, 23 юни 2010 г.

Прибори Versace от Мебели Италия

Всяка истинска домакиня мечтае трапезата й в кухнята да е обект на завист от страна на гости, приятелки или близки. Освен да блесне със своите кулинарни умения, истинската домакиня трябва да впечатли и с приборите на своята маса.

Ако все ще не сте открили начина, по който да направите това, Мебели Италия ви предлага решение.

Фирмата ни е вносител на уникални кухненски прибори с марката Versace. Комплектите са красиво подредени в елегантни кутии. Състоят се от кафени и чаени лъжици и вилици, и набор от прибори за основно хранене. В основата на всеки един елемент от комплекта е гравирана емблемата на Versace.

Кухненските прибори от Италия могат да са уникални аксесоари не само във вашата кухня, но да бъдат поднесени като подарък за сватбата на вашите приятели или за рождените им дни.

вторник, 22 юни 2010 г.

Николета Лозанова пазарува от Мебели Италия

Най-красивата Мис Плеймет Николета Лозанова пазарува от Мебели Италия. Преди няколко дни топмоделката сподели в свое интервю, че с новото си гадже практикува изкуството на любовта Кама Сутра върху Versace.

Преди няколко месеца сексапилното бижу от Пловдив стана първата ВИП-персона, която се обзаведе с новите спални комплекти на Мебели Италия, които фирмата ни внася т няколко месеца.

Силиконовата сексбомба се изръси с 1600 лева, с които си напазарува два комплекта спално бельо с марките Versace и Dolce & Gabbana.

"Обожавам да спя върху памучен сатен. И съм много доволна от покупката си", призна самата сексикона.

Екипът на сайта ни предполага, че от спалните комплекти доволен ще остане и приятелят на Лозанова.

понеделник, 21 юни 2010 г.

Мебели с тапицерия


Мека Мебел - Блог» Архиви » Мебели с тапицерия
Някои хора отказват да си купуват кожени мебели от морални причини: например, за да направим малък двоен диван, ще са нужни минимум четири кожи на животни. Но има една достойна алтернатива на кожените мебели: да си купите мебели с тапицерия от плат.
По-добре е, ако дамаската е от естествен: памук, лен, вълна, не привличат прах и не е “полепва” по вас всеки път, когато се опитате да седнете не с мебелите.

Текстилната промишленост използва около 8000 различни химични вещества, които са предназначени за подобряване на качества на платове за тапициране: материя, която не се разпада, добре изчистена, които не са предмет на свиване.

Някои европейски производители на текстил напълно изключват използването на химикали в производството на платове за тапициране.

Днес е много практична меката мебел с подвижни тапицерия. Това позволява тя лесно да се отстрани от дивана и да се изпере у дома. В този случай, платът на тапицерията не се третира с химически съединения. Ако уплътнението е загубило своя привлекателен външен вид или искате да разнообразите интериора в хола - просто ушийте нови кавъри от други тъкани.

неделя, 20 юни 2010 г.

SPALNI.ORG - Обзавеждане за вашата спалня

SPALNI.ORG - ОБЗАВЕЖДАНЕ ЗА ВАШАТА СПАЛНЯ

Традиционните спални са направени в класически стил и модерен стил. За класическите са характерни на многото детайли. Те са произведени предимно от тъмно дърво. Мебелите в модерен стил имат по-проста форма и минимум детайли.

По принцип спалня е считана за най-важната стая на къщата, мястото, в което получавате спокойствие и уединения. Удобството, обстановката и атмосферата във вашата спалня определят колко добре можете да си отпочинете след тежък и изморителен ден, след работа, да възстановите силите и да сте в по-добро настроение.

Спални комплекти представляват набор от спални мебели в същия стил. Те обикновено включват легло, нощни шкафчета, гардероб за бельо и дрехи, гардеробиер, огледало. Като допълнителни елементи може да бъдат включени столове и кресла. Добре е да разнообразите спалнята с различни аксесоари: статуетки, вази, картини и др. Конкретният избор от предмети за спалнята зависи от площта на стаята, високи или ниски са таваните, разположението на прозорците и другите източници на светлина.

Материалите, от които се произвеждат мебелите за спалня, са доста разнообразни: дърво, метал, фурнир, пластмаса с високо качество, както и различни видове мебелни плоскости: МДФ, ПДЧ.

Традиционните спални, изработени от масивна дървесина, се считат за най-престижните и екологично чисти варианти за спалнята.

Осветлението в спалнята обикновено не е толкова ярко, както в другите стаи. За да се гарантира, че вашата почивка ще е комфортна, по-добре да подберем няколко местни източници на светлина като настолни лампи, бра и др.

От няколко години източната култура и традиции сериозно навлизат в ежедневието ни. Фън шуй е древна китайска философия за енергията, взаимоотношенията на хората, техните жилища и околната среда.

Според Фън Шуй спалнята трябва да бъде уредена по строго определен начин. Формата на стаята трябва да е геометрично правилна - квадрат, кръг, правоъгълник или осмоъгълник. Ако вашата спалня е с неправилна форма, тя е с остри ъгли, може да коригирате тези "неправилни форми", с помощта на огледала, растения или спуснати пердета.

Спалнята е най-тихата стая в къщата. Затова спред източните учения трябва да се намира по-далеч от входната врата, кухненя и тоалетна. Спалня не може да бъде антре или коридор.

Сега за мебелите. Мебелите трябва да подредите така, че техните остри ъгли да не са насочени към леглото. Изберете надежден, удобен и красив креват. По-добре е, ако леглото ви бъде "на крака", така че енергията да може лесно да се разпространява под него.

Много хора имат навика да пъхат под спалнята стари кутии с ненужни вещи. Това е абсолютно забранено от Фън Шуй. Таблата на спалнята трябва да се допира до стената. Ако харесвате и обичате слънцето, то леглото може да бъде поставено до прозореца.

Внимателно се отнасяйте с поставянето на огледала в спалнята. Не трябва да са много и да са малки по размер. Не трябва огледало да виси срещу леглото - като се събудите не трябва да виждате своето отражение. Ще бъде най-добре да видите красива картина или предмет, който вие скъп, когато се събуждате.

Цветовата гама на спалните за възрастните членове на семейството е по-добре са в светли, пастелни нюанси. Но за спалнята на децата трябва да бъдат радостни и ярки, тъй като те допринасят за щастието и растежа на децата.

събота, 19 юни 2010 г.

Как да обзаведем правилно детската стая

Мебели Италия» Как да обзаведем правилно детската стая

Обзавеждате ново жилище и ви трябват съвети за стаята, в която ще растат малчуганите в семейството? За деца на всяка възраст се препоръчват мебели от естествено дърво като бор, бреза, трепетлика, ясен, елша, явор, бук.

Но повърхноста на мебели от дърво за съжаление лесно се поврежда. Вариант тогава са мебелите, изработени от MDF, получени чрез горещо пресоване на трески, се считат за екологично чисти, тъй като те не съдържат токсични съставки на компонентите.

Такива мебели са по-устойчиви на механични повреди. Може да се употреби DSP, но повърхността на тези мебели трябва да бъде покрита със защитен слой: ламинат, меламин, фурнир. Като цяло качествените мебелите трябва да имат сертификат за качество.

Когато избирате цвета на мебелите на децата трябва да изберете чисти, ярки, светли тонове. Можете да комбинирате мебелите с ярък текстил и аксесоари. Детската трябва да бъде много светла. Погрижете се да има просторни прозорци, от които да влиза естествена светлина, но в същото време се погрижете да има и изкуствена - ярки осветителни тела на тавана, нощни или декоративни лампи.

Щорите и пердетата на прозореца са задължителни. Ако детето спи през деня, то красивите нощни щори в стаята ще създадат приятна атмосфера за отдих. Ако детето ви е ученик, то на бюрото лампата за четене трябва да бъде разположена от лявата страна, за да пада светлината добре на осветена работна повърхност.

На пода на детската стая е желателно да има килим. Изглежда най-правилното решение за детето, което прекарва много време на земята – играе, пълзи... Също така, не забравяйте, че за детето е добре да ходи и босо, стига жилището ви да е отлично отопляемо - това е отличенна закалка и тренировка за вашето бебе, например.

Когато избирате тапети за детска стая, особено ако обзавеждате за новородено бебе, предпочетете слабите пастелните тонове. Психологическите изследвания са показали, че ярките тапети с контрастиращи рисунки разсейват вниманието на малките деца.

Може би по-късно, когато детето ви порасне, можете да изберете нов тапет с любимите му герои от приказките или анимации. Традиционно е прието стените да са направени в розови тонове за момичетата и в синьо за момчетата.

Психолозите са доказали, че ако на тригодишно дете промените цвета на тапета от син в розов, или друг цвят, тези промени могат да повлияят върху психиката му. От около три години децата започват да усещат разликата между момче и момиче. Ето защо, след три годишна възраст, интериорът на момичешките стаи трябва да е различен от този на момчешките.

Така например, за пет годишно момиче е много подходящо да има специално място с детско огледало, гребен. Играчките са задължителен атрибут в детската стая. Но идва момент, когато тяхното изобилие се превръща в проблем. Най-доброто решение е създаване на специална кутия за играчки.
Мебели Италия предлага на вашето внимание серията за детско обзавеждане FLYteam. Разполагаме с голямо разнообразие от детски легла, бюра, гардероби, шкафове, етажерки, секции. Моделите могат да бъдат както и компактни, така и перфектни за големи помещения. Цветни, шарени, стилни или изчистени - изборът е ваш, а изпълнението на желанието ви - цел на Мебели Италия.

петък, 18 юни 2010 г.

Дървото като материал за производство на мебели

Мебели Италия - Дървото като материал за производство на мебели

При производството на модулни и корпусни мебели се използва дърво. Традиционно масивът от естествено дърво се счита за ценен материал: дървото изглежда много естетично приятно, топло на пипане, това е екологично чист материал, може нееднократно да се ремонтира и обновява.

Ако трябва да бъдем обаче искрени, дървото има някои недостатъци: то се страхува от огън и вода. Освен това е нестабилно на механични повреди, изисква постоянни грижи. Дървото, от което се произвеждат мебели, трябва да бъде добре изсушено, да няма пукнатини.

За производството на мебели се използват дъб, орех, бреза, ясен, бук, явор, череша. Всички те са известни със своята здравината.

Днес най-често се предлагат мебели от череша или орех, главно внос. Вътрешните производителите на мебели предлагат предимно дъб, бук и бреза. Но голяма част от мебелите се произвеждат от бор.

Борът обаче не се счита за ценнен дървесен вид. Той има един основен недостатък - като дървесина е мек. Затова мебелите от бор лесно се повреждат, появяват се вдлъбнатини, драскотини.

Спалнята е най-доброто място за мебели, изработени от бор. Те имат много привлекателен външен вид. Борът се препоръчва и за детски стаи – евтин е, екологично чист е. Но за всекидневна или трапезария е нужно да изберете мебели от по-стабилно дърво.

Днес мебелното производство предпочита предимно шведски и немски топлоустойчиви лакове за мебели. Като доказани са природните лакове базирани на пчелен восък.

В крайна сметка, при закупуване на мебели от масивно дърво, не забравяйте свойствата на дървения материал, от който е направена тази мебел. Борът е мека дървесина, но букът, дъбът, черешата, орехът са по-твърди . Ето защо, повтаряме отново, за уютна спалня мебелите от бор са по-приемливи, но за кухня, трапезария и коридор, е по добре да изберем мебели от по-масивно дърво.

Винаги помнете: Натуралните продукти от дърво се нуждаят от специални грижи!