понеделник, 30 август 2010 г.

Дом в зелено от Мебели Италия

В желанието си да проучат влиянието на цветовете върху поведението и настроението на хората, психолозите са установили, че различните цветове ни влияят по различен начин.

Сивият цвят, например, не предизвиква дразнение, успокоява тревожност и напрегнатост. Розовият цвят води след себе си нотка мистериозност. Оранжево и тюркоаз стимулират апетита. Портокаловия цвят е много топъл и жизнен, добавя оптимизъм към вашето ежедневие. Тюркоазът, синьото и зеленото тушират дразненията, защото това са естествените цветове.

Зеленото наричат още цвета на надеждата, цвета на природата, цвета на свежестта и хармонията. Зеленият цвят предава равновесие и най-малко дразни очите. Хората, които обичат този цвят, са любители на природата.

Светло зеленото внася спокойствие и отмора в дома. Зеленото добре се съчетава с жълто, което допринася за по-радостно настроение. Този цвят е лесно съчетаем с много други цветове, с които създава атмосфера на свежест, позитивни и свободни мисли.

Разбира се, не е казано, че целият ви дом трябва да е решен в зелено, за да се чувствате позитивно и оптимистично настроени. Достатъчно е само една мебел, диван, спалня или просто завеси да са в природния цвят.

Зеленият цвят ще придава целогодишно свежест на дома ви, тъй като той разширява оптически пространството. Според интериорните дизайнери той е още по-подходящ за онези места в жилището ви, които са слабо осветени и до които слънчевите лъчи не проникват директно.

Днес на вашето внимание представяме няколко продукта от колекциите на Мебели Италия, решени именно в оптимистичния зелен цвят. И трите продукта са на промоционални летни цени, които можете да видите ТУК.

сряда, 25 август 2010 г.

Люлеещи столове от Мебели Италия

Работният ден е приключил, прибирате се у дома и мечтаете за едни 15 минути пълен релакс?! Имаме неустоимо предложение за вас!

Специалистите твърдят, че само няколко минути поклащане на люлеещ се стол значително облекчават умората, стреса и емоционалните страдания.

Мебели Италия предлага на своите клиенти люлеещи се столове от индонезийски ратан. Основната екстериорна мебел през входната врата е бил люлееещият се стол, много преди да влязат в употреба терасите, верандите и вътрешните дворове.

Невероятните люлеещи се столове от ратан са не просто мебел и част от интериора или екстериора, но и ваш верен помощник срещу умората и стреса. Когато хората за пръв път започнали да използват люлеещи се столове, те ги изработвали от дърво.

Благодарение на ратана екзотичните плетени столове притежават изключителна издръжливост и здравина и ще се впишат идеално във вашата градина или дом.

Прекрасна идея за градината, нали? В летните горещини можете ли да си представите нещо по-приятно от това да се излегнете на сянка с книга в ръка?!

вторник, 24 август 2010 г.

Колекция за баня от Arte bagno и Мебели Италия

Италианската компания за обзавеждане на бани Arte Bagno Veneta е основана през 1971 година и днес е една от водещите в своя бранш на Ботуша.

Интериорът в банята много често е пренебрегван в българските домове. Много хора смятат, че не е толкова важно какво ще е обзавеждането в тази стая на къщата, след като е видна почти само за неговите обигатели и много рядко за неговите гости.

Благодерение на колекциите на Arte Bagno Veneta, които в България се предлагат от Мебели Италия, ще погледнете с други очи на тази част от ващата къща - банята.

Основната задача пред дизайнерите на Arte Bagno Veneta е да постигнат изцяло нови решения за естетиката и функционалността на банята. Каталозите с продукти на Arte bagno и Мебели Италия включват и широк набор от аксесоари за баня.

Качество, неповторим стил и елегантност идват от Италия с колекциите за баня Arte Bagno Veneta. Чрез каталога ни, пълен с идеи, ще ви помогнем при избора на най-добрите мебели за вашата баня.

Отпуснете се и се насладете на мебели за баня в най-ярката им светлина ...

четвъртък, 19 август 2010 г.

Колекция Tiffany от Alta Moda и Мебели Италия

Колекция Tiffany на италианската компания за производство на луксозна мебел Alta Moda, представлявана в България от Мебели Италия, е създадена за тези хора, които харесват брилянтни и пищни мебели.

Колекция Tiffany се характеризира със заоблени линии, мека кожа и тапицерия, множество кристали.

Трапезарията от колекцията е очарователен пример за стил Арт Деко, който неминуемо привлича вниманието със своя лукс. Тя се състои от кръгла маса с резбовани крака, високи столове и елегантен шкаф.

Всеки елемент от този комплект е изработен от масивна дървесина, съчетана перфектно с кристали. Кръглият шкаф със стъклена фасада е най-уникалната и прекрасна част от тези мебелна композиция.

Тя задава специални финес и би могла да се впише перфектно във всяка обстановка, във всеки интериор, проектиран в лукс и разкош.

Можете да поръчате мебели Tiffany в шоурума на Мебели Италия в София на бул. "Илиянско шосе" 10.

Очакваме ви!

събота, 7 август 2010 г.

Ратанови лежанки от Мебели Италия

Имате китна вила в покрайнините на големия град и все още се чудите как да я обзаведете?! Заложете на ратановите мебели.

В самото начало, когато мебелите от ратан са се появили, те са били използвани предимно в селските къщи. В последствие обаче мебелите от ратан са преживели пълна промяна благодарение на креативните идеи на дизайнерите.

В днешно време ратановите мебели започват все по-често да присъстват в интериора ни. Разнообразието от ратановите столове, маси, трапезарии, спални, шкафове, които фигурират в каталога на Мебели Италия, придава издънченост и оригиналност във всеки интериор.

Ако между другото се чудите какво е ратан, той е палмово дърво, което расте в джунглите на Далечния Изток. Това растение е уникално с това, че е най-дългото в света, лианите могат да достигнат 200 метра.

Лианите са напълно гладки, здрави, гъвкави и пластични. Благодарение на тези си качества от тях лесно се правят мебели. Лианите се изсушават и придобиват свойството да заемат най-причудливи форми.

Мебелите от ратан в каталозите на Мебели Италия имат дълъг живот - над 20 години. Не си мислете, че ратановите мебели са подхоящи само за летния сезон. Напротив. През зимата ще внесат топлина в дома ми.

На вашето внимание Мебели Италия предлага едни от най-оригиналните си продукти - лежанки от ратан. Те са изработени от висококачествен индонезийски ратан. Ратановите лежанки могат да се впишат не само в интериора ви, но и във всякакви екстериори.

Ако сте собственици на хотели или заведения, лежанките ще са атрактивно допълнение на басейна или градината ви.

четвъртък, 5 август 2010 г.

Триумф на гламура от Alta Moda и Мебели Италия

Добри новини за почитателите на мебелите от Италия!!! Мебели Италия има честта да уведоми многобройните си клиенти, че сключи споразумение за доставка на мебели от още една от водещите фабрики Ботуша - Alta Moda.

Колекциите на Alta Moda се характеризират с плавни линии и меки форми. В произведенията на Alta Moda присъстват ярки аксесори в цвят злато, сребро, малина, лила и често са инкрустирани с кристали.

Дизайнерите на Alta Moda търсят изцяло нов начин на обзавеждане, който съчетава основни елементи като дърво и плат с техники, вдъхновени от най-високите стандарти на дърводелството и шивачеството. Сливането над вете изкуства, мода и интериорна декорация, създава ефектни и неповторими жилижни пространства.

В колекциите на Alta Moda присъстват и елементи от висшата вода като щраусови пера, кристални камъни, перли...
Колекциите на Alta Moda ще придадат инвидидуален, еклектичен интериор във вашия дом, ще го наситят едновременно с положителни емоции, интимност и топлина.

Колекцията Chic, от която виждате снимки към тази статия, е в стил гламур. Гламур - това е атмосфера на очарование, таинственност, притегателна екзотика и сексуалност. Най-престижни в света в стил гламур се считат именно италианските мебели. Гламурните мебели са изящни и красиви, а страната-производител е гарант за неоспоримо качества и дълъг живот.

Мебелите в стил гламур на Alta Moda чрез Мебели Италия са не просто най-обикновени мебели във вашия дом - те са скъпо украшение, бижу, което ще го превърне не просто в жилище, а в произведение на изкуството.

сряда, 4 август 2010 г.

Кухненска посуда Versace от Мебели Италия

Кухнята е територията, която домакинята в къщата владее и мястото, на което тя се чувства в свои води. Добре оборудваната кухня е задължителна за всяка жена, която има претенции, че е добра домакиня и грижовница за двоя дом и семейство.

Ако не сте от традиционалистките и държите вашата кухня да се отличава от общия стереотип, заложете на Versace. Наред с хилядите модели обзавеждане за дома и офиса, Мебели Италия предлага на своите многобройни клиенти също и кухненски съдове с прочутата италианска марка.

Елегантните чинии, сервизи за кафе или чайници ще придадат изтънчения лукс в кухнята ви, за който толкова дълго време сте мечтали. Кухненската ни посуда е в три нюанса - златно, червено и синьо. Можете да й се насладите тук.

Мебели Италия също е вносител на уникални кухненски прибори с марката Versace. Комплектите се състоят се от кафени и чаени лъжици и вилици, и набор от прибори за основно хранене. В основата на всеки един елемент от комплекта е гравирана емблемата на Versace.

понеделник, 2 август 2010 г.

Баня в злато от Мебели Италия

Vieany Ceramics Limited e специализирана компания в производството на класически бани и санитарен фаянс. Vieany е базирана в Хонг Конг, но работи в сътрудничество с италиански дизайнери. Годишните й продажби достигат до 1.8 милиона сета обзавеждане за бани.

Италиански специалисти следят технологията на производството и оказват висококачествен контрол върху крайните продукти, които отговорят на най-висшите международни стандарти


Обзавеждането за баня на Vieany Ceramics Limited, чийто представител за България е Мебели Италия, съчетава перфектна комбинация от качество и дизайн, характерен със своята унакалност и превъзходство.

Vieany е не само санитарен продукт, Vieany е обзавеждане за баня с художествена красота. Компанията е популярна из всички краища на света, където е успяла да завоюва своето място на пазара и своите милиони клиенти.

Мебели Италия е партньорът на Vieany за България. В бизнес-стратегията на нашата компания е в най-скоро време да внедрим в търговската мрежа цялата гама обзавеждане за баня, която произвеждат нашите партньори.