събота, 30 октомври 2010 г.

Избор на редактора: Уникална мебел от Alta Moda и Мебели Италия

Днес е събота, а на редакторите на Новинарски блог на Мебели Италия в почивния ден им идват новите идеи! В новата ни рубрика "Избор на редактора" ще ви представяме с кратко описание случайно избрани снимки на мебелите от колекциите на най-голямата компания, вносител на мебели от Италия.

Честта да открие парада се падна на една уникална мебел от колекцията на Alta Moda. Наречете я както ви харесва - полуспалня, разширен диван... Уникалният дизайн обаче прави този продукт сред най-поръчваните от нашите клиенти.

Тази екстравагантна мебел е предназначена и за интериор, и за екстериор. Може да украси лятната ви градина или пък да се превърне в предпочитано мебел за отмора на клиените в новото ви заведение.

Творчеството на дизайнерите на италианската фирма Alta Moda се отличава с използването на дърво и текстил от най-високо качество. Мебелите на Alta Moda се характеризират с плавни линия и меки форми. За украса на мебелите се използват ярки аксесоари като пуфове, златни или сребърни орнаменти и не на последно място - инкрустация с диаманти.

сряда, 27 октомври 2010 г.

Експериментирайте с огледала Versace от Мебели Италия

Уморени сте от скучните стени у дома си? Тогава експериментирайте с огледала. Те ще направят всяко помещение по-светло и по-просторно. Така няма да се налага да харчите пари за допълнителни осветление в тъмно помещение – просто огледалото ще играе ролята на такова.

Защо не я поверите на огледалата Versacе от Мебели Италия? По принцип основната задача на огледалото в интериора е практическа. Достатъчно е да има огледала в антрето, в спалнята и в банята. Огледалото трябва да е монтирано строго вертикално. Всяко отклонение ще изкриви изображението. Не трябва да е срещу пряка слънчева светлина. Разстоянието от пода до горната част на огледалото трябва да е 170-180 сантиметра.

Другата задача на огледалата в интериора е да създават илюзорен ефект. От векове наред огледалата са използвани за разширяване на пространството. С отразяващата се повърхност на огледалото можете да промените пропорциите на стаята, разбира се, подчертаваме, че само илюзорно.

Като имаме предвид малкия размер на повечето български апартаменти, спокойно можем да кажем, че огледалата спокойно ще ви бъдат полезни двойно – хем ще разширяват интериора, хем ще ви служат в ежедневието.

При избора на огледало е необходимо да се спрете на дадена форма. Класическото правоъгълно огледало никога не излиза от мода. Въпреки това новите тенденции в дизайна са все по-взискателни и украсяват огледалата със сложни конфигурации. Като например огледалата Versace от продуктовия ни каталог.

За да избегнете класическата строгост, можете да предпочетете огледала с формата на триъгълник, ромб, под формата на луна, сълза или слънце. Разбира се, тези сложни конфигурации вършат работа, когато огледалото трябва да бъде вмъкнато – например във вратата или върху някаква фасада. Направата или покупката на правоъгълно огледало обаче ще ви струва дв пъти по-евтино, отколкото сложните форми.

Цветът на рамката огледлото е не по-малко важен от формата му. Най-често срещаните цветове са черно, синьо, златно, сребърно, кафяво...

понеделник, 25 октомври 2010 г.

Италиански дивани от Мебели Италия

Диванът не е мебел, върху която просто да гледате телевизия. Диванът е важна част от интериора, част от дизайна във вашия дом. Диванът е олицетворение на комфорта, удобството, на вашата фантазия.

Днес съществуват много стилове в интериора: от класически до съвременни, от авангардни до неокласицизъм.

Асортиментът от дивани на Мебели Италия включва мека мебел от кожа, кухненска мека мебел, детски дивани, кухненски ъгли, ъглови гарнитури... Нашата продуктова линия се отличава с доказана ергономичност, функционалност и практичност.

Да си купите италиански диван днес е т
олкова лесно, особено когато партньорът в обзавеждането на интериора ви е нашата компания – Мебели Италия. Изборът на дивани, който можем да ви предложим, наистина е огромен.
Колкото удобен и практичен да ви изглежда на външен вид един диван, той може да се „изгуби”, ако не е съчетан правилно с дизайна на стаята. Съветваме ви да обърнете осовено внимние на ъгловите дивни, които са много популярни в момента.

Те са удобни и практични както за кухненския ъгъл, така и за хола. Мебели Италия предлага ъглови дивани с различен дизайн, тапицерия и размери.

сряда, 20 октомври 2010 г.

Картини за интериора от Мебели Италия

Искате да разнообразите интериора на вашия дом? Това може да стане по много начини, вариращи от промяна на аксесоарите до ремонт. Той обаче ще ви струва по-скъпо. По-евтиният начин е да освежите интериора с картини.

Не говорим за шедьоври или антики от „Сотбис”. В интериора можете лесно да впишете картини дори от любители-художници, а защо не и ваше собствени, ако ви се отдава да рисувате?!

При избора на картини за вашия дом, имайте предвид, че тяхното съдържание ще бъде нещо, което ще ви се налага да виждате всеки ден. Сиреч, трябва да радва очите ви. Ако не можете сами да прецените какви картини ще подхождат на домашния ви интериор, доверете се на дизайнери.

Имайте предвид, че е особено важно къде и как разполагате картината. Възможно е други важни елементи от интериора да се „изчезнат”, ако поставите картината неправилно. Съществуват няколко основни правила за разположение на картините, спазвайки които ще покажете платаното в цялото му великолепие.

Основното правило е да не разполагате картината твърде високо. Тя трябва да бъде на нивото на очите, около метър и половина над пода. В хола или в гостната дори е по-добре картината да бъде поставена и на по-ниска височина, така че да е удобна за гледане и в седнало положение.

Ако картините в стаята са няколко, трябва да помислите как да ги групирате. Ако просто ги закачите безразборно върху стената, ще направите грешка.

Картините от един размер е добре да монтиране в една хоризонтална линия на еднакво разстояние една от друга, а катините с различни размери разположете вертикално една над друга. Но не се опитвайте да ги подреждате увеличавайки или намалявайки размера им.

Близо до високи мебели, поставете хоризонтални хартини. Така картините и мебелите ще изглеждат като единен ансамбъл. И не забравейте, че картините трябва да са съчетани по стил. Друг безпогрешен способ за подреждане на картини е да ги групирате една голяма и няколко малки около нея.

Картините, които Мебели Италия предлага на своите клиенти, можете да разгледате на официалния ни сайт или на страницата ни във Фейсбук.

понеделник, 18 октомври 2010 г.

Червена спалня за любов от Мебели Италия

Как да превърнете най-лесно едно спалня в стая за любов и секс? Върху какво да превърнете в реалност вашите любовни страсти и еротични фантазии? Каква спалня е способна да ви подтикне към най-интимната нощ? Отговорът на тези въпроси е толкова елементарен и прост. Тайната се крие в червената кръгла спалня на Мебели Италия.

Тя е едно от бижутата в колекцията от кръгли спални на компанията ни и е сред най-продаваемите ни артикули. Като цяло червените кръгли спални са най-предпочитани от младите семейства. Тъй като, всички знаете, червеният цвят е цветът на възбудата и подтиква към горещи и страстни нощи.

Освен червената кръгла спалня от Мебели Италия, какво друго трябва да има в спалнята на любовта? Нека започнем с лускозното спално бельо (б.а. – очаквайте скоро спални комплекти от Versace, Dolce&Gabanna и други световноизвестни модни брандове).

За студения сезон – изберете памук, за топлия – коприна или сатен. Можете да играете с цветовете. Отново ви напомняме, че най-романтични са нюансите на червеното. Декорирайте спалнята с няколко меки възглавнички, с които можете да импровизирате по време на секс.
Ароматерапията в спалнята стана популярна в последните няколко години. За да създадете атмосфера на страст и чувственост, използвайте естествени етерични масла. Подредете около червената си кръгла спалня от Мебели Италия ароматни свещи с натурални афродизиаци, например от сандалово дърво.

Отлично възбужда и ароматът на портокал. Можете да използвате и познатите ви ароматни пръчици, чийто миризми могат да стимулират лидибото и на двамата партньори.

Не забравяйте, че за интимните изживявания в спалнята, роля играе и музиката. Какво да изберете за фон на вашата любов? Разбира се, бихте моли да се занимавате със секс и в абсолютна тишина. Но пък можете да си направите и любовен диск с най-добрите балади. Сексолози препоръчват музиката без думи.

Какви шумове е абсолютно противопоказно да чувате по време на секс? Тези, които се чуват от различната битова техника у дома, като телевизора, компютъра, мобилния телефон... По-добре ги изглючете преди да се отдадете на любимия човек върху кръглата червена спалня на Мебели Италия.

*************************************
Кръглата спалня, модел LG V29 на снимката горе, е в наличност в магазина на Мебели Италия на бул. "Илиенско шосе" №10. Очакваме ви!

петък, 15 октомври 2010 г.

Балдахинова спалня Versace от Мебели Италия


При произнасянато на думата „балдахин” вашето въображение навярно започва трескаво да мечтае за онова цилиндрично огромно легло с драперия, за което навремето са ви чели в приказката за Принцесата и граховото зърно.

Защо да не превърнете в приказка и собствения си дом? Това може да стане бързо и лесно с балдахиновата спалня Versace от Мебели Италия. Ние можем да превърнем вашите ексклузивни приказни желания в реалност и по този начин да внесете интересно дизайнерско решение в дома си.

Преди много години балдахиновите спални били създадени с цел да защитават спящия от ухапвания на досадни комари и други насекоми. Балдахиновият купол е предназначен също и да предпазва от прах алергичните към нея хора. Балдахинът е лесен за употреба и нямада ви причинява излишни трудности.

Представата за балдахиновото легло събужда в мислите ви фантастични картини, които изобразяват красотата на източните спални. Балдахиновият купол придава на интериора приказен вид, магия и мистерия, вълшебство и спокойствие...

Благодарение на балдахиновата спалня Versace от Мебели Италия ще оборудвате най-интимната стая в дома си като любимо местенце, в което да се усамотите с любимия си човек, далеч от проблемите на делничния ден.

сряда, 13 октомври 2010 г.

Луксозни спални от Мебели Италия

Продължаваме да сме на вълна "спални". И понеже спалните в каталозите на Мебели Италия са толкова много и толкова уникални, тази тема няма как да ви омръзне...

И така... Леглото е може би най-важната мебел в дома ни. Тъй като в него всеки от нас прекарва средно една трета от живота си. И от това колко добре си почиваме, зависи нашето самочувствие в часовете на бодърстване.

Ето защо спалнята трябва да мястото, в което престоят ни да бъде възможно най-комфортен.

По принцип леглата се произвеждат на следния принцип: правоъгълна рамка от масивно дърво или метални крепежни елементи обвива основата, на която се опира матракът. Долната част на рамката може да бъде затворена, полуотворена или гъвкава. За леглото са много важни рамката и краката, които могат да бъдат заменени и от подобни носещи повърхности. Затова, когато избирате спалня, обърнете внимание на качеството на конструкцията и материала, от който са произведени.

Таблите на спалните задават стила им: масивни, високи или издълбани за класически стил, леки, с ясни линии за модерен стил, или спални без табла и с балдахин – за източен стил.

Безусловно матракът е ключовият елемент, който определя доколко леглото ще е комфортно. Матраците се произвеждат в огромно разанообразие. При избора на матрак, послушайте тялото си. То ще ви подскаже дали матракът е подходящ за вас.

В Мебели Италия ще ви предложим богат набор на луксозни спални, които да ви осигурят максимален комфорт и перфектна почивка. Сред луксозните ни матраци от жакардови дамаски със сигурност ще открието този, който ще пасне на тялото ви.

понеделник, 11 октомври 2010 г.

Идеалната спалня от Мебели Италия

Каква трябва да бъде перфектната спалня, за да направите престоя си в нея спокоен, комфортен и приятен? Тя е от Мебели Италия, разбира се!

След натоварен работен ден ви се иска да захвърлите строгата рокля или елегантния костюм, да се хвърлите върху меката спалня и да попаднете в тотално блаженство. От това какъв е интериорът на тази стая зависи дали в нея ще забравите всичките си проблеми на прага пред входната врата на жилището ви.

Цветовете в спалнята

Вече сме говорили за това, че цветовете имат магически ефект върху вашето настроение и здраве. Ето защо е задължително да оформите спалнята в такива тонове, които ви помагат максимално да се отпуснете и да се наслаждавате на миговете си на почивка или на интимността с любимия човек.
Най-добре използвайте натурални цветове. Например поиграйте с нюансите на синьто и светло-синьото. Отлично ще ви подействат и вариациите на розовия цвят. Сините тоново успокояват, а розовите събуждат романтиците у вас.

За големите повърхности като стените, дизайнерите на Мебели Италия ви препоръчват да използвате спокойни и ненатрапчиви, пастелни нюанси. А ярките акценти изберете за възглавничките или табуретките. Опитайте се да се откажете от рязки цветови контрасти, заменете ги с плавно-преходни цветове.

Орнаментите в декора на спалнята

Минимализмът е златното правило в дизайна на спалнята. Не правете грешка да претоварвате пространството с изобилие от ярки и цветни орнаменти. Опитайте да съчетаете благородната красота на обикновените мебели в стаята с ненатрапчивата игра на орнаменти върху платовете в нея – спалните комплекти, пердетата, завесите...

Мебелите и интериора

Ключовият предмет в интериора на спалнята, разбира се, е леглото – удобно, комфортно, досттъчно просторно. Точно леглото създава особената атмосфера на тази стая. Мебели Италия ви преглага изключително богат избор на спални – класически, дизайнерски, ратанови, спални Versace (на челната снимка, вижте ги тук с още мебели на италианския бранд), кожени, с дамаски...

Задължителни за спалнята са гардеробът, нощните шкафчета, поставки за книги и списание, а най-актуалната глезотия за бохемите, е специалната масичка за закуска в леглото. Няма да сгрешите, ако добавите към интериора на спалнята и меко кресло (може и люлеещ се стол), на който да почивате, четете книга или да пиете кафето си. Трябва да забравите за работния компютър или лаптоп в тази стая.

Най-важното е да се претоварвате интериора в спалнята с излишни предмети. Тъй като спалнята е предназначен за сън, отдих и секс, затова си оставете максимално свободно пространство.

Детайли и аксесоари

Да придадете интересен облик на спалнята можете с помощна на различни детайли. Окачете на стените две или три неголеми снимки или картини, които да ви навяват приятни спомени.

Можете да експeриментирате безкрайно и да се играете със светлината в спалнята. Например с ненатрапчиви нощни лампи. Няколко саксии с цветя ще освежат интериора, а свещите ще оформят топла и романтична атмосфера.

събота, 9 октомври 2010 г.

Шерлок Холмс разкривал престъпления върху люлеещ се стол

Люлеещият се стол е изобретен в Англия през ХVІІІ век, но неговият откривател не е ясен на историята с абсолютна категоричност. Идеята му обаче е била да направи стол за отдих на възрастни, като по всяка вероятност я е взаимствал от люлките на бебетата.

Подсъзнателно всеки човек, когато си представи люлеещ се стол, прави асоциация с релаксиращ покой. Люлеещият се стол е удобна мебел, върху която можете да размишлявате негласно, да повикате творческите си идеи, да отпуснете от физическото напрежение.

Затова не е чудно, че най-често до покупката на лелеещ се стол прибягват писатели, музиканти, художници и бохеми с творчески натури. Люлеещият се стол е мястото, на което да творят в пълно спокойствие.

Най-великият детектив Шерлок Холмс също е притежавал люлеещо се кресло, седейки в което е развивал своя дедуктивен метод за разкриване и на най-заплетените престъпления.

Ако вашете ежедневие е изпълнено с напрегнати събития, с взимането на важни решения, просто си купете люлеещ се стол. Люлеенето като терапия е в състояние да възстанови вашите сила и енергия, толкова необходими на работното ви място.

От каталота на Мебели Италия можете да изберете люлеещи се столове от ратан.

петък, 8 октомври 2010 г.

Нека ви разкажем за мебелите за баня

Най-често в българските жилища банята е една малка стая. Много хора смятат, че тъй като помещението е неголямо, то обзавеждането му е лесно и най-вече по-евтино. Което обаче е погрешно схващане. Много често обзавеждането за банята може да ви струва и по-скъпо, отколкото това за някоя от по-големите стаи в дома ви.

Ако искате да имате баня, в която да ви е удобно и приятно, не жалете средства. Стига, разбира се, да можете да си го позволите. В тази статия ще поговорим малко повече за обзавеждането за баня.

Основното при избора на мебелите е да са качествени и с тях малкото помещение да бъде максимално функционално. Поглеждайки в който и да е каталог за мебели с такова обзавеждане, ще забележите елементи, които присъстват задължително във всяка баня.

И така, първият елемент, без който няма баня, е шкафът под мивката. Той ще ви е от полза за съхранението на кърпи, различни кутии, козметика, флакони и в същото време ще ви помогне да скриете в него неща, които биха загрозили и развалили интериора в банята.

Шкафовете под мивките са почти винаги монотонни, различават се най-вече по височина и цвят. Най-често тази мебел за баня се произвежда от пластмаса, която се поддържа лесно в добро и чисто състояние.

Банята е помещение, пълни с различни вещи: халати, кърпи, дрехи, които могат да висят на обикновени закачалки. Но гледката ще подразни окото на перфекционистите. За да ги съхранявате чисти, можете да внедрите в банята, дори да е малка, декоративен висок шкаф.

Отлични за банята са окачените мебели или мебели на колелца (снимката долу), които са лесноподвижни и ще улеснят почистването на тази стая. Ако пък се случи да се наводните, ще спасите окачените мебели, а за благодарност те ще ви служат по-дълго.

В последно време за банята се използват и стъклени мебели. Когато купувате такива мебели, задължително се поинтересувайте от какво стъкло са произведени те. Помнете, че трябва да купувате само мебели, изработени от закалено стъкло. В противен случай, колкото и ултрамодерни да са тези мебели, е възможно да се превърнат в развалина и в най-лошия случай да ранят някой от членовете на семейството ви.

Съвременната баня няма нищо общо с банята от преди 20 години. Съвременните производители на мебели за баня правят всичко възможно крайният клиент да се чувства удобно кто експериментират и произвеждат дори столове и табуретки, които не се страхуват от влагата, водата, топлината…

Едни от най-качествените и удобни мебели за баня на българския пазар предлага нашата компания - Мебели Италия. Нашето обзавеждане за баня е максимално стилно и опростено откъм детайли и елементи, така че да е лесно пригодно за малките бани в българските жилища.

вторник, 5 октомври 2010 г.

Защо да изберете продуктите на Мебели Италия?

Италианските мебели от дълги години заемат водеща позиция на световния пазар на мебели. Тяхната практичност, изящество и отлично качество на изработка са оценени от потребители от почти всички страни на света.

Никъде другаде, освен в Италия, мебелите не могат да бъдат направени така стилно и съвършено, тъй като тази страна е известна със своите живописни и архитектурни традиции.

Италианските майстори на мебели, с които Мебели Италия работи успешно вече пет години, са съхранили не само древните технологии и национални традиции в производството на мебели, но и използват за това новите технологии и материали.

Кухненското обзавеждане от Италия е известно по цял свят с оригиналния си дизайн, изтънчен стил, комфорт и дългокрайност. Мебелите за кухни от Италия са произведени от най-добрата дървесина, а както ви е известно тя е екологично чист продукт и висококачествен материал с различна цветова гама и текстура. Отделно внимние заслужват довършителните материали: акрил, кога, витражно стъкло...

Италианската мека мебел съчетава елегантност, безупречно качество и многофункционалност, поради което е винаги удобна и се вписва идеално във всяка среда и интериор. Топлите, уютни и удобни спални, легла с ортопедични матраци и финно издълбана дърворезба, меки дивани и столове... Италианските майстори чисто и просто влагат всичките си умения и знания, за да зарадват купувачите и в България.

Италианските холни гарнитури осигуряват приятни и уютни часове с цялото семейство. Все по-често холните гарнитури се произвеждат мултифункционални – размействайки отделните елементи, променяте и обстновката в стаята, намалявайки или увеличавайки вътрешното пространство.

Мултифункционалните холни гарнитури, които фигурират и в каталозите на Мебели Италия са в неувяхващия класически стил, изискания барок, яркия хай-тек.

Италианските мебели за детска стая се произвеждат на принципа „За детето – само най-доброто”. Всеки детайл в детската стая е внимателно проектиран, обмислен, без остри ръбове, надежден и безопасен е. За най-малките членове на семейството са идеани комплекти с лесно трансформиращи се мебели, които икономисват пространство при детските игри.

Накрая, нека обобщим с три изречения. Без съмнение италианските мебели са пример за висок стил и отлично качество. Италианските мебели притежават шик, комфорт и надежност.

Изводът е: Изберете най-доброто от Мебели Италия!

понеделник, 4 октомври 2010 г.

За влиянието на цветовете в спалнята

Отдавна не е тайна колко важни са цветовете в интериора на спалнята. Още в древността лечителите са познавали ефекта, който цветовете оказват върху човека и как те са в състояние дори да причинят различни заболявания.

Ето защо вашата спалня трябва да е хармонична. За създаване на хармоничен интериор е нужно да съчетаете правилно цветовете. Цветът е важен компонент, от който зависи самочувствието, психологическия комфорт, уюта, а дори и сексуалното поведение на човека.

Вижте психологическото въздействие на цветовите комбинации върху човека:

Синьо и черно – абсолютен мир
Синьо и сиво – спокоиствие
Синьо и кафяво – нежност
Синьо и виолетово – стремеж към чувственост
Синьо и жълто – желание за разбирателство
Синьо и червено – емоционално удовлетворение
Синьо и зелено – прецизност, точност, последователност
Зелено и червено – инициативност
Зелено и жълто – завоевание, признание
Зелено и лилаво – желание за завоюване на благоразположението на някой
Зелено и черно – нетърпимост към външния свят
Жълто и виолетово – жажда за приключения
Жълто и черно – агресия
Жълто и кафяво – пълна вътрешна сигурност
Червено и виолетово – еротика, чувственост, възбуда
Виолетово и кафяво – очарование от всичко, което доставя удоволствие
Виолетово и черно – потребност от подражание
Сиво и жълто – решителност
Сиво и кафяво – необходимост от повече внимание
Сиво и черно – нежелание да имаш нищо общо със света
Кафяво – отхвърляне, отказ от всичко.

А сега вижте няколко съвети от Мебели Италия относно цветовото решение в интериора на вашата спалня:

- Младите семейства могат да комбинират няколко различни свята в спалнята си. Докато за съпрузите със стаж се препоръчва спалня с 2 или не повече от 3 цвята.
- Ако двойката се занимава с интелектуален труд, се препоръчва да си в сини постели. И обратно ако професиите на съпрузите са свързани с физическо натоварване, тогава цветовете на техните постели е добре да бъде в зелени нюанси.
- Двойки, които са стеснителни и се боят от експерименти, трябва да избягват в интериора си цветове с изумруден оттенък, бледо жълто, оранжево, ярко червено. По-добре да заложат на тъмно синьо или тъмно жълто.
- Съпрузи с наднормено тегло трябва да избягват оранжевото в спалнята си. В противен случай този свят вечер няма да ги предразполага към любов, а към вълчи апетит.
- Като цяло се препоръчва в спалнята да избягвате кафявия цвят, тъй като той ускорява процесите на стареене.
Разгледайте богатия каталог от спални и кръгли спални на Мебели Италия като кликнете на връзките.