четвъртък, 30 декември 2010 г.

Мебели Италия с нов партньор - Aredo Classic

В Мебели Италия не спираме да работим, за да удовлетворим желанията на клиентите си от всякакъв калибър и сой. Преди няколко дни постигнахме договорка за сътрудничество с поредния италиански производител на мебели от висок клас - компанията Aredo Classic.

Новите ни партьори са съвсем млада фирма. Основана е през 1998 година в Пезаро. Ведната с основаването си Aredo Classic бързо заема водещи позиции вразпространението и продажбата на класически стил спални, трапезарии, холни колекции. Компанията съчетава италиански стил с висококачествени материали и най-добрите занаятчийски техники.

Мебелите на Aredo Classic спокойно можем да наречем произведения на изкуството. Както знаем традициите в производството на мебели в Италия се предават от поколение на поколение. Италианските майстори на мебели са в състояние да създадат истински шедьоври, както успешно постигат това нашите нови партньори.

Италианските мебели са символ на стил и комфорт в продължение не на години, а в продължение на векове. Италианските спални са прочути със своята царствена визия.
Когато купувате мебели от Италия, имайте предвид как те ще се впишат в интериора ви. В крайна сметката разкошът на качествените италиански мебели може да изчезне на фона на люспещи се тапети или плачеши за боядисване стени.

събота, 25 декември 2010 г.

Весела Коледа, мили приятели!


Весела Коледа, мили приятели!

Нека светът се отвори за нас

и ни приеме в своите обятия,

и запомним с добро този час.


***
Толкова думи и поздрави има

да покажем нашите мечти.

Носим ли в себе си обич за трима,

значи и ние сме хора добри.


***
Нека с усмивка да кажем "Наздраве!"

Нека дадем част от свойта любов!

Нека стъпките водят ни право

към светлината на живота ни нов!

***

Честито Рождество Христово,
читатели на Новинарски блог на Мебели Италия!

вторник, 21 декември 2010 г.

Добрият секс зависи от цвета на спалнята

Какъв цвят е вашата спалня? Задаваме ви ненапразно този въпрос. Цветът на спалнята влияе върху интимния живот на двойката, колкото и странно и невъзможно да ви звучи това.

Вече в няколко статии сме говорили за начина, по който цветовете на заобикалящия ни интериор влияят върху психичното състояние на хората и тяхното настроение. Сега ще ви разкажем как цветовете влияят върху сексуалното желание.

Червеният и пурпурният цвят, както вероятно се досещате, повишават ищяха за креватни подвизи.

Спално бельо с изимрудени цветове може да даде кураж на хора, които са срамежливи в леглото и се страхуват да демонстрират на партньора си своите собствени сексуални желания и фантазии.

Ако ежедневието на двойката е изпълнено със скандали, то задължително трябва в интериора на спалнята да се избягва жълтия цвят и всичките му нюанси.

Тъмнозлатистият цвят засилва топлината и взаимното привличане между партньорите в една връзка. Оранжевият увеличава апетита, така че, ако нежният пол е вечно на диети, този цвят е абсолютно забранен не само в спалнята, но и в останалите стаи и най-вече в кухнята.

Виолетовият цвят добавя възвишеност и дълбока романтика в отношенията между двамата партньори. А розовото ще внесе нотки лекота и безгрижие.

Спални за всеки вкус - в каталога на Мебели Италия.

понеделник, 20 декември 2010 г.

Бар столове от Мебели Италия

Бар столовете като част от обзавеждането в жилището станаха по-популярни и използваеми в последните десетина година. Истината е, че не за всеки домашен интериор са подходящи бар столовете, затова е нужно с особено внимание да подходите към този тип мебели.

Покупката на бар столове за апартамент има смисъл само тогава, когато той разполага с мини бар в кухнята, трапезарията или всекидневната. Без него е невъзможно да се намери приложение на бар столовете в ежедневието.

Ако обаче вашият дом отговоря на това условие, добро е да се запознаете с материалите, от които се произвеждат бар столовете, с тяхната конструкция и дизайн. От материала зависи не само външния вид на стола, но и неговата практичност и живот.

В мебелната индустрия за производството на бар столове се използват почти всички възможни материали като масивно дърво, метал, ратан, ковано желязо, пластмаса, кожа, плат...

Най-важният детайл в бар стола е рамката. От материала, от който е направена тя, зависи неговата дълготрайност. Най-практично решение е да си купите бар стол с метална рамка, заради нейната устойчивост. Но бар столовете с метални рамки пък са по-тежки от дървените и пластмасовите. Също така металните бар столове не винаги успяват да паснат добре на домашния интериор.

Дървените бар столове по-лесно пасват към почти всеки интериор. Има много варианти за дизайна на бар столовете. Друг важен елемент в бар стола е той да може да се регулира - да има механизъм, с който да се повдига и спуска.

Бар столът може да бъде с облегалка и подлакътници. Повечето бар столове са оборудвани и с поставки за краката, което е много удобно.

Вижте моделите бар столове, което предлага Мебели Италия.

петък, 17 декември 2010 г.

Женска съблазън със спални от Мебели Италия

Всяка жена, която държи да бъде добра хазяйка на своя дом и властелинка на сърцето на съпруга си, е задължена да поддържа къща, в която той с желание и радост да се завръща всяка вечер.

Най-главното оръжие на жената е домашният будоар, спалнята, в която тя като райска птица да пленява своя съпруг.

Всяка добра домакиня и предана жена трябва да владее малките трикове, с които да държи в ръце сърцето на съпруга си - дребните промени и преустройства в интериора могат да доведат до големи промени в личния живот и да изпълнят дома със семейно щастие.

Например фотоколекция от щастливи мигове и събития, която съпругът да вижда сутрин със събуждането си, ще му действат всеки път като обезболяващо хапче срещу семейните скандали. Съблазнете съпруга си с романтична вечеря, след която на фона на релаксираща музика и с чаша вино в спалнята от Мебели Италия забравете за всякакви кавги.

Незабравимо изживяване за мъжа могат да донесат не само нежните и гальовни женски ръце, отпускащият масаж, но и спалното бельо. Уютната спалня е не само мебели, подрени с вкус, но и коприненото спално бельо, което да подклажда еротичните му фантазии.

И не забравяйте съвета на Мебели Италия: това, което се случва в спалнята, трябва да бъде предшествано от задължителна усмивка, с която да посрещнете съпруга си у дома.

А вие, читателки, от добрите съпруги ли сте?!

четвъртък, 16 декември 2010 г.

Декоративни огледала от Мебели Италия

Огледалото е задължителен елемент в домашния интериор. Ние, в Мебели Италия, смятаме, че огледалото е не само най-загадъчният, но и най-удобният предмет в дома. Ако огледалото в стаята е правилно подбрано, то ще оживи интериора.

Много често интересно дизайнерско решение е целият интериор да се основава на огледала. Огледалото в стаята може едновременно да раздвижи и да разшири тясното пространство, да създаде илюзия за допълнителна светлина, да прикрие дефекти върху стените.

В древни времена огледалото е било използвано в различни мистични ритуали и е предизвиквало у хората всевъзможни суеверия. В съвременния свят огледалото не се явява нито тайна, нито загадка, към него сме привикнали като към пълноценен и задължителен детайл от цялостното обзавеждане.

Ако огледалото е поставено точно срещу прозорци, от отразената слънчева светлина стаята ще се увеличи визуално, което е важно при малки и тъмни помещения. Големите огледала илюзорно още повече увеличават пространството. В антрето е прието огледалата да са вертикални, за да можете да се оглеждате в тях в целия си ръст.

Не само огледалата, но и стъклените предмети в стаята създават атрактивен оптичен ефект. Мебели със светлоотразителни елементи изглеждат чудесно. Основен елемент на огледалото е неговата рамка. Най-често те са изработени от естествена дървесина. Рамките могат да бъдат покрити с лак или боя. Рамката трябва да подчертава красота на огледалото, но не и да съсредоточова цялото внимание върху себе си.

Класическите форми на огледалата са квадрат, правоъгълник, кръг или овал. Но понеже в Мебели Италия сме нетрадиционалисти, на вашето внимание предлагаме декоративни огледала с уникални форми.

понеделник, 13 декември 2010 г.

Тайните на италианските мебелни майстори

Най-съвременните технологии и материали в производството на мебели в днешни дни предлага Италия. Защо това е факт специлистите не могат с точност да обяснят, но нещо неуловимо привлича като магнит към тези мебели, както към чаровна италианска ваканция.

Добрите мебелни дизайнери в света са много, но италианските са най-добрите. Да се отрече това е трудно.

В Италия има огромен брой училища, в което се изучава изкуството на проектирането и обзавеждането по най-високите скандарти. Корените на това явление са свързани с историята. Конкуренцията на средновековните херцогства е породила не само войни, но и желанието у италианците да са в центъра на най-красивите и добре устроени домове.

Жаждата им за красота и постоянно творческо израстване формира няколко дизайнерски тенденции, които се разпространяват из цял свят. В резултата на това днес е налице феноменът, наречен Италианска дизайнерска школа.

Италианските мебелни дизайнери трудно, да не кажем невъзможно, е да имат конкуренция. Италианските мебели се характеризират с висока надеждност и дълъг живот. Това се постига чрез висококачествени материали. Обработката им се извършва по специална технология, която осигурява на мебелите живот дори до 70-80 години.

Всички материали, използвани от италианските компаниите, с които Мебели Италия работи, са екологично чисти и отговарят на най-съвременните стандарти. Италианските мебели са винаги в крак със съвременните модни тенденции и се отличават с изящен дизайн. Съвременните италиански мебели съчетават вековни традиции и нови производствени технология.

петък, 10 декември 2010 г.

Детската стая е малка Вселена

Създаването на детската стая е много интересна и творческа работа. Стаята на малкото дете в продължение на няколко години ще бъде неговият малък свят, затова трябва да подходите сериозно към обзавеждането й.

Планирайки детската стая и нейното обзавеждане, трябва да вземете под внимание броя на децата в семейството, пола и възрастта им. От тези фактори зависи организацията на работното пространство, зоната за игра, цветовете и размерите на мебелите.

Проектирането на детската стая на новороденото започва още преди неговото раждане. При избора на детските мебели трябва да се спрете на функционални и безопасни продукти. За бебешка стая предпочетете светли цветове.

Стаи за по-големи деца можете да декорирате по-интересно. Детската стая наистина играе голяма роля в развитието на детето. Колкото по-удобен, комфортен и приятен е престоят му в тази стая, толково по-голяма ще е желанието му да се учи, да има интерес към живота като цяло, да развива своите умения и таланти.

В детската стая трябва да съчетаете най-добрите условия за спане, учене, почивка и забавление. Детската стая играе в живота на вашето дете същата роля, каквата играе за вас апартаментът.

Като се има предвид, че много деца мечтаят когато пораснат да покорят света, създайте им един импровизиран връх с двуетажно легло.

понеделник, 6 декември 2010 г.

Диванът - стопанинът на дома

Всички вие мечтаете да имате перфектния домашен интериор. Представете си мек и удобен диван и огромни възглавници върху него, които всяка вечер след работния ден неудържимо ви притеглят към себе си.

С тази статия ще ви разкажем как лесно можете да измените обстановката в дома с помощта на дивана - най-простият, но и същевременно незаменим елемент от интериора.

Смяната на тапицерията на дивана е най-елементарният начин за промяна на стила в помещението. Тук вече всичко зависи от вашата индивидуална фантазия и вкусове. За зимните месеци може да заложите на по-ярки дамаски или цветни кожи, за да внесете настроение в жилището.

Втората лесна стъпка към бързата смяна на обстановката в дома са възглавничките. За тях можем да говорим много. Те са много важен елемен в декорацията на меката мебел като цяло. Допълват дизайна на диваната, въпреки, че и без тях той би изглеждал по своему перфектно.

Най-предпочитани са възглавничките, изработени от естествени материали - лен, памук. От незапомнени времена хората декорират по всевъзможен начин възглавничките. Най-често те са украсени с панделки, с ресни, с пайети, с бродерия и различни апликации.

Не забравяйте, че диванът и възглавничките са неделимо свързани, затова те трябва да бъдат в един стил.

Вижте предложенията на Мебели Италия за дивани от Италия.

събота, 4 декември 2010 г.

Перлена феерия от Мебели Италия

Когато са били момичета, всички жени са мечтали да бъдат принцеси, които в един прекрасен ден красивият принц да отведе в своето царство!

Да ви доставим принца в Мебели Италия не се ангажираме, но да превърнем дома ви в малко приказно царстно, е нищо работа.

За тази цел няма спор, че най-подходяща е бежовата серия от колекцията Chic на италианската компания Alta Moda, която достига в България чрез Мебели Италия. Колекцията се отличава с декорации от пухчета, дантели, щраусови пера, плюшена тапицерия, но черешката на тортата са перлите.

С тях са декорирани облегалките на меките и удобни столове за гостната, таблите на спалните, плюшените лицеви части на шкафовете, по домашните мини-барплотове... Дори дизайнерите на колекцията са ги използвали при декорацията на полилеите.

Всяка перличка е в гнездо от бляскави камъчета, които придават още по-голям лукс и разкош на мебелите.

четвъртък, 2 декември 2010 г.

Спални за душата от Мебели Италия

Когато става дума за спалнята, трябва със съжаление да отбележим, че много хора обръщат твърде малко внимание при избора на дизайн и декора на тази стая от жилището. И то най-вече защото много от нас считат спалнята просто за място, в което да прекарат тъмната част от денонощието.

Но! Да си почине от работния ден трябва не само тялото, а и душата! Ето защо спалнята трябва да бъде емоционално притегателно за вас място. В Мебели Италия сме на мнение, че една романтична спалня ще свърши идеална работа.

Неведнъж сме споменавали, че цветът е може би един от най-важните фактори при създаването на настроението в която и да е стая. Още преди дълги години психолозите са установили влиянието на различните цветове върху нашено настроение и емоции.

Например жълтият цвят е игрив и оптимистичен, червеният символизира вълнение и страст. Всеки цвят има широк спектър от нюанси, наситеност и яркост. За романтична спална е нужен по-мек тон.

Забравете за класическите огромни полилей, които при всеки по-бурен купон на съседа отгоре ви се струва, че ще се забият точно в спалнато ви ложе. Едно-единствено осветително тяло в центъра на стаята не я прави интериорно актуална. Затова опитайте с няколко допълнителни осветителни тела. Когато имате избор, можете да придавате на спалнята различни визии.

Спалня в арабски стил най-добре подчертава романтичната атмосфера на тази стая. Покрийте леглото с купища възглавници, за да добавите една доза топлина.

Говорейки за легло, специално внимание трябва да обърнете и при избора на матрака. Нашият съвет е преди да си купите скъп матрак, да го пробвате. Възможно е след това да се окаже, че не ви е удобен - или е прекалено твърд, или пък обратното - прекалено мек.

Най-важното обаче е да не забравяте, че всичко е във ваши ръце. Не се страхувайте да експериментирате, не се колебайте да изпълнявате своите, дори и на пръв поглед необичайни желания. А ако вашата спалня стане любимото ви място в дома, то тя ще ви зарежда с положителни емоции.