понеделник, 21 юни 2010 г.

Мебели с тапицерия


Мека Мебел - Блог» Архиви » Мебели с тапицерия
Някои хора отказват да си купуват кожени мебели от морални причини: например, за да направим малък двоен диван, ще са нужни минимум четири кожи на животни. Но има една достойна алтернатива на кожените мебели: да си купите мебели с тапицерия от плат.
По-добре е, ако дамаската е от естествен: памук, лен, вълна, не привличат прах и не е “полепва” по вас всеки път, когато се опитате да седнете не с мебелите.

Текстилната промишленост използва около 8000 различни химични вещества, които са предназначени за подобряване на качества на платове за тапициране: материя, която не се разпада, добре изчистена, които не са предмет на свиване.

Някои европейски производители на текстил напълно изключват използването на химикали в производството на платове за тапициране.

Днес е много практична меката мебел с подвижни тапицерия. Това позволява тя лесно да се отстрани от дивана и да се изпере у дома. В този случай, платът на тапицерията не се третира с химически съединения. Ако уплътнението е загубило своя привлекателен външен вид или искате да разнообразите интериора в хола - просто ушийте нови кавъри от други тъкани.

1 коментар:

Unknown каза...

естествени кожи за тапциерия от Италия може да намерите на http://www.koja.it/