неделя, 20 юни 2010 г.

SPALNI.ORG - Обзавеждане за вашата спалня

SPALNI.ORG - ОБЗАВЕЖДАНЕ ЗА ВАШАТА СПАЛНЯ

Традиционните спални са направени в класически стил и модерен стил. За класическите са характерни на многото детайли. Те са произведени предимно от тъмно дърво. Мебелите в модерен стил имат по-проста форма и минимум детайли.

По принцип спалня е считана за най-важната стая на къщата, мястото, в което получавате спокойствие и уединения. Удобството, обстановката и атмосферата във вашата спалня определят колко добре можете да си отпочинете след тежък и изморителен ден, след работа, да възстановите силите и да сте в по-добро настроение.

Спални комплекти представляват набор от спални мебели в същия стил. Те обикновено включват легло, нощни шкафчета, гардероб за бельо и дрехи, гардеробиер, огледало. Като допълнителни елементи може да бъдат включени столове и кресла. Добре е да разнообразите спалнята с различни аксесоари: статуетки, вази, картини и др. Конкретният избор от предмети за спалнята зависи от площта на стаята, високи или ниски са таваните, разположението на прозорците и другите източници на светлина.

Материалите, от които се произвеждат мебелите за спалня, са доста разнообразни: дърво, метал, фурнир, пластмаса с високо качество, както и различни видове мебелни плоскости: МДФ, ПДЧ.

Традиционните спални, изработени от масивна дървесина, се считат за най-престижните и екологично чисти варианти за спалнята.

Осветлението в спалнята обикновено не е толкова ярко, както в другите стаи. За да се гарантира, че вашата почивка ще е комфортна, по-добре да подберем няколко местни източници на светлина като настолни лампи, бра и др.

От няколко години източната култура и традиции сериозно навлизат в ежедневието ни. Фън шуй е древна китайска философия за енергията, взаимоотношенията на хората, техните жилища и околната среда.

Според Фън Шуй спалнята трябва да бъде уредена по строго определен начин. Формата на стаята трябва да е геометрично правилна - квадрат, кръг, правоъгълник или осмоъгълник. Ако вашата спалня е с неправилна форма, тя е с остри ъгли, може да коригирате тези "неправилни форми", с помощта на огледала, растения или спуснати пердета.

Спалнята е най-тихата стая в къщата. Затова спред източните учения трябва да се намира по-далеч от входната врата, кухненя и тоалетна. Спалня не може да бъде антре или коридор.

Сега за мебелите. Мебелите трябва да подредите така, че техните остри ъгли да не са насочени към леглото. Изберете надежден, удобен и красив креват. По-добре е, ако леглото ви бъде "на крака", така че енергията да може лесно да се разпространява под него.

Много хора имат навика да пъхат под спалнята стари кутии с ненужни вещи. Това е абсолютно забранено от Фън Шуй. Таблата на спалнята трябва да се допира до стената. Ако харесвате и обичате слънцето, то леглото може да бъде поставено до прозореца.

Внимателно се отнасяйте с поставянето на огледала в спалнята. Не трябва да са много и да са малки по размер. Не трябва огледало да виси срещу леглото - като се събудите не трябва да виждате своето отражение. Ще бъде най-добре да видите красива картина или предмет, който вие скъп, когато се събуждате.

Цветовата гама на спалните за възрастните членове на семейството е по-добре са в светли, пастелни нюанси. Но за спалнята на децата трябва да бъдат радостни и ярки, тъй като те допринасят за щастието и растежа на децата.

Няма коментари: