вторник, 11 септември 2012 г.

Модните тенденции в съвременната баня



Обзавеждането и дизайнът на банята до голяма степен се определя от възможностите и средствата, който нейният собственик е готов да инвестира. Предложенията и продуктите, които Мебели Италия предлага, ще ви позволят да се отличите с красива и удобна спирка, в която да завършите с релакс работния ден.

Разбира се, по-просторните апартаменти позволяват разгръщане на дизайнерските идеи и използването на всички видове иновации в областта на санитарния фаянс и мебелите за баня.

А списъкът с иновациите не е никак кратък - все повече дизайнери прибавят към интериора за бани СПА-капсули, мини басейни, оборудвани с хидромасажни системи, инфрачервена сауна... Идеята е банята да се превърне в оазис на спокойствието, място за максимално пречистване на тялото и за почивка на душата.

По-скромните по размер бани е трудно да бъдат организирани по такъв начин, че да изглеждат в крак с модните тенденции и да отговарят на нуждите на всички членове на семейството. В този случай е достатъчно просто да ги обзаведете със стил.

За апартаменти с по-малка баня, в които всеки квадратен сантиметър е важен, е удачно да бъдат устроени с корпусна мебел. Около мивката, шкафа под нея и огледало над него, които са основни действащи фигури във всяка баня, монтирайте корпусна система от вертикални ири хоризонтални повърхности - етажерки, стойки, стелажи, с плъзгащи се вратички, например...

От хола и спалнята интериорните дизайнери са взаимствали използването на доскоро неприемливи за банята тапицерски материи и материали като кожа, мрамор, кристали, коприна... Взависимост от стила, в банята навлязоха също така минималистични лампички, футуристични светлинки, дори разкошни кристални полилеи.

При производството на мебелните системи за баня, които Мебели Италия предлага, са използвани водо-, влагоустойчиви и еко материали, които да запазят дълго време здравия вид на мебелите.

За защита на повърхността от влага са използвани различни емайлирани и водоустойчиви лакове.

Когато се доверявате на дизайнерите за баня, все пак споделете с тях и своето виждане за нея, тъй като преди всичко вие ще прекарвате в тях доста време. Така ще си гарантирате удоволствие, създадено с вашето участие.

2 коментара:

интериорни врати цени каза...

Много красиви неща предлагате и са уникални като дизайн! Много искам да си направя банята в по-тежък бароков стил, но нямам достатъчно място за всичко, което искам. Дървото в банята (или имитацията на дърво) създава много уют и някак си те кара да почувстваш, че това си е твоят дом.

обзавеждане за баня магазин каза...

Тези мебели тук са страхотни.Вече съм имала късмета да си закупя няколко,особено едно огромно кръгло легло, което превзе цялата ми спалня, но пък си струваше.Сега всичко изглежда идеално.Радвам се че ни пишете.На мнение съм, че когато едно семейство закупи своето жилище, се изправя пред въпроса как най-оптимално да разпредели площта и да обзаведе апартамента, за да е удобен и уютен. Много е тежко да се вземе крайно решение, тъй като може всеки един член да иска различно, но в крайна сметка общите помещение, са банята и холната където все ще се намери консенсус.

Ще започнем от антрето. В него е добре да бъдат поставени закачалки, дрешник и огледало, което оптически да разшири пространството.