сряда, 20 октомври 2010 г.

Картини за интериора от Мебели Италия

Искате да разнообразите интериора на вашия дом? Това може да стане по много начини, вариращи от промяна на аксесоарите до ремонт. Той обаче ще ви струва по-скъпо. По-евтиният начин е да освежите интериора с картини.

Не говорим за шедьоври или антики от „Сотбис”. В интериора можете лесно да впишете картини дори от любители-художници, а защо не и ваше собствени, ако ви се отдава да рисувате?!

При избора на картини за вашия дом, имайте предвид, че тяхното съдържание ще бъде нещо, което ще ви се налага да виждате всеки ден. Сиреч, трябва да радва очите ви. Ако не можете сами да прецените какви картини ще подхождат на домашния ви интериор, доверете се на дизайнери.

Имайте предвид, че е особено важно къде и как разполагате картината. Възможно е други важни елементи от интериора да се „изчезнат”, ако поставите картината неправилно. Съществуват няколко основни правила за разположение на картините, спазвайки които ще покажете платаното в цялото му великолепие.

Основното правило е да не разполагате картината твърде високо. Тя трябва да бъде на нивото на очите, около метър и половина над пода. В хола или в гостната дори е по-добре картината да бъде поставена и на по-ниска височина, така че да е удобна за гледане и в седнало положение.

Ако картините в стаята са няколко, трябва да помислите как да ги групирате. Ако просто ги закачите безразборно върху стената, ще направите грешка.

Картините от един размер е добре да монтиране в една хоризонтална линия на еднакво разстояние една от друга, а катините с различни размери разположете вертикално една над друга. Но не се опитвайте да ги подреждате увеличавайки или намалявайки размера им.

Близо до високи мебели, поставете хоризонтални хартини. Така картините и мебелите ще изглеждат като единен ансамбъл. И не забравейте, че картините трябва да са съчетани по стил. Друг безпогрешен способ за подреждане на картини е да ги групирате една голяма и няколко малки около нея.

Картините, които Мебели Италия предлага на своите клиенти, можете да разгледате на официалния ни сайт или на страницата ни във Фейсбук.

Няма коментари: