сряда, 27 октомври 2010 г.

Експериментирайте с огледала Versace от Мебели Италия

Уморени сте от скучните стени у дома си? Тогава експериментирайте с огледала. Те ще направят всяко помещение по-светло и по-просторно. Така няма да се налага да харчите пари за допълнителни осветление в тъмно помещение – просто огледалото ще играе ролята на такова.

Защо не я поверите на огледалата Versacе от Мебели Италия? По принцип основната задача на огледалото в интериора е практическа. Достатъчно е да има огледала в антрето, в спалнята и в банята. Огледалото трябва да е монтирано строго вертикално. Всяко отклонение ще изкриви изображението. Не трябва да е срещу пряка слънчева светлина. Разстоянието от пода до горната част на огледалото трябва да е 170-180 сантиметра.

Другата задача на огледалата в интериора е да създават илюзорен ефект. От векове наред огледалата са използвани за разширяване на пространството. С отразяващата се повърхност на огледалото можете да промените пропорциите на стаята, разбира се, подчертаваме, че само илюзорно.

Като имаме предвид малкия размер на повечето български апартаменти, спокойно можем да кажем, че огледалата спокойно ще ви бъдат полезни двойно – хем ще разширяват интериора, хем ще ви служат в ежедневието.

При избора на огледало е необходимо да се спрете на дадена форма. Класическото правоъгълно огледало никога не излиза от мода. Въпреки това новите тенденции в дизайна са все по-взискателни и украсяват огледалата със сложни конфигурации. Като например огледалата Versace от продуктовия ни каталог.

За да избегнете класическата строгост, можете да предпочетете огледала с формата на триъгълник, ромб, под формата на луна, сълза или слънце. Разбира се, тези сложни конфигурации вършат работа, когато огледалото трябва да бъде вмъкнато – например във вратата или върху някаква фасада. Направата или покупката на правоъгълно огледало обаче ще ви струва дв пъти по-евтино, отколкото сложните форми.

Цветът на рамката огледлото е не по-малко важен от формата му. Най-често срещаните цветове са черно, синьо, златно, сребърно, кафяво...

Няма коментари: