петък, 4 февруари 2011 г.

Тюркоазен рай от Мебели Италия


В мразовития зимен сезон мечтаете ли за безкрайното тюркоазено море, което се слива с далечния хоризонт? И същото тюркоазено небе, което се оглежда небрежно в морето?! За да се потопите в този тюркоазен рай вече не е нужно да пътувате хиляди километри. Мебели Италия ще ви го достави у дома.

Спалнята в сребро и тюркоазено синьо е една от хитовите в колекцията на италианската компания Cortezari, с която Мебели Италия си сътрудничи от скоро. Тюркоазът не е толкова често срещан цвят в интериора. И може би логично се питате защо точно него са предпочели дизайнерите на нашите сътрудници?

Тюркоазът е цветът, който комбинира в себе си ведростта на синьото с жизнеността на зеленото. Този цвят създава асоциации за успокояващ тропически рай, за безгрижие и спокойствие. В много култури тюркоазеният цвят е цветът на талисманите, на вярата, на истината, на водата и небето. Накратка - тюркоазеното синьо бе обявено за интериорен цвят №1 на отминалата 2010 година.

Мебелната компания Cortezari е основата през 1970 година от Рино Зари. Младият майстор на месингови изделия решава да вложи своята креативност и своите идеи в проект, който в следващите 40 години му донася световна признателност и известност.

В допълнение на месинга и алуминия, от които са произведени мебелите на Cortezari, в съвременните колекции на фирмата са внедрени още желязо, мед, дърво и стъкло.

Вижте още мебели Cortezari на страницата на Мебели Италия във Фейсбук.

Няма коментари: