петък, 8 октомври 2010 г.

Нека ви разкажем за мебелите за баня

Най-често в българските жилища банята е една малка стая. Много хора смятат, че тъй като помещението е неголямо, то обзавеждането му е лесно и най-вече по-евтино. Което обаче е погрешно схващане. Много често обзавеждането за банята може да ви струва и по-скъпо, отколкото това за някоя от по-големите стаи в дома ви.

Ако искате да имате баня, в която да ви е удобно и приятно, не жалете средства. Стига, разбира се, да можете да си го позволите. В тази статия ще поговорим малко повече за обзавеждането за баня.

Основното при избора на мебелите е да са качествени и с тях малкото помещение да бъде максимално функционално. Поглеждайки в който и да е каталог за мебели с такова обзавеждане, ще забележите елементи, които присъстват задължително във всяка баня.

И така, първият елемент, без който няма баня, е шкафът под мивката. Той ще ви е от полза за съхранението на кърпи, различни кутии, козметика, флакони и в същото време ще ви помогне да скриете в него неща, които биха загрозили и развалили интериора в банята.

Шкафовете под мивките са почти винаги монотонни, различават се най-вече по височина и цвят. Най-често тази мебел за баня се произвежда от пластмаса, която се поддържа лесно в добро и чисто състояние.

Банята е помещение, пълни с различни вещи: халати, кърпи, дрехи, които могат да висят на обикновени закачалки. Но гледката ще подразни окото на перфекционистите. За да ги съхранявате чисти, можете да внедрите в банята, дори да е малка, декоративен висок шкаф.

Отлични за банята са окачените мебели или мебели на колелца (снимката долу), които са лесноподвижни и ще улеснят почистването на тази стая. Ако пък се случи да се наводните, ще спасите окачените мебели, а за благодарност те ще ви служат по-дълго.

В последно време за банята се използват и стъклени мебели. Когато купувате такива мебели, задължително се поинтересувайте от какво стъкло са произведени те. Помнете, че трябва да купувате само мебели, изработени от закалено стъкло. В противен случай, колкото и ултрамодерни да са тези мебели, е възможно да се превърнат в развалина и в най-лошия случай да ранят някой от членовете на семейството ви.

Съвременната баня няма нищо общо с банята от преди 20 години. Съвременните производители на мебели за баня правят всичко възможно крайният клиент да се чувства удобно кто експериментират и произвеждат дори столове и табуретки, които не се страхуват от влагата, водата, топлината…

Едни от най-качествените и удобни мебели за баня на българския пазар предлага нашата компания - Мебели Италия. Нашето обзавеждане за баня е максимално стилно и опростено откъм детайли и елементи, така че да е лесно пригодно за малките бани в българските жилища.

1 коментар:

мебели за баня цени каза...

Това ми е един от любимите магазини, в които може да намериш и това, за което дори не си мечтаел.На скоро харесах едно огромно кръгло легло в червено и черно разбира се струваше малко над 20 хиляди, малко е скъпичко, но самата му изработка е толкова уникална, че в момента събирам пари да го купя.Показвате уникални мебели с дизайн където никъде другаде не съм виждала.Може би италианците си разбират от работата и знаят как да омагъосат всеки един клиент.Надявам се скоро да покажете и една нова колекция или малко намаление на някои мебели които са по стари...