събота, 19 юни 2010 г.

Как да обзаведем правилно детската стая

Мебели Италия» Как да обзаведем правилно детската стая

Обзавеждате ново жилище и ви трябват съвети за стаята, в която ще растат малчуганите в семейството? За деца на всяка възраст се препоръчват мебели от естествено дърво като бор, бреза, трепетлика, ясен, елша, явор, бук.

Но повърхноста на мебели от дърво за съжаление лесно се поврежда. Вариант тогава са мебелите, изработени от MDF, получени чрез горещо пресоване на трески, се считат за екологично чисти, тъй като те не съдържат токсични съставки на компонентите.

Такива мебели са по-устойчиви на механични повреди. Може да се употреби DSP, но повърхността на тези мебели трябва да бъде покрита със защитен слой: ламинат, меламин, фурнир. Като цяло качествените мебелите трябва да имат сертификат за качество.

Когато избирате цвета на мебелите на децата трябва да изберете чисти, ярки, светли тонове. Можете да комбинирате мебелите с ярък текстил и аксесоари. Детската трябва да бъде много светла. Погрижете се да има просторни прозорци, от които да влиза естествена светлина, но в същото време се погрижете да има и изкуствена - ярки осветителни тела на тавана, нощни или декоративни лампи.

Щорите и пердетата на прозореца са задължителни. Ако детето спи през деня, то красивите нощни щори в стаята ще създадат приятна атмосфера за отдих. Ако детето ви е ученик, то на бюрото лампата за четене трябва да бъде разположена от лявата страна, за да пада светлината добре на осветена работна повърхност.

На пода на детската стая е желателно да има килим. Изглежда най-правилното решение за детето, което прекарва много време на земята – играе, пълзи... Също така, не забравяйте, че за детето е добре да ходи и босо, стига жилището ви да е отлично отопляемо - това е отличенна закалка и тренировка за вашето бебе, например.

Когато избирате тапети за детска стая, особено ако обзавеждате за новородено бебе, предпочетете слабите пастелните тонове. Психологическите изследвания са показали, че ярките тапети с контрастиращи рисунки разсейват вниманието на малките деца.

Може би по-късно, когато детето ви порасне, можете да изберете нов тапет с любимите му герои от приказките или анимации. Традиционно е прието стените да са направени в розови тонове за момичетата и в синьо за момчетата.

Психолозите са доказали, че ако на тригодишно дете промените цвета на тапета от син в розов, или друг цвят, тези промени могат да повлияят върху психиката му. От около три години децата започват да усещат разликата между момче и момиче. Ето защо, след три годишна възраст, интериорът на момичешките стаи трябва да е различен от този на момчешките.

Така например, за пет годишно момиче е много подходящо да има специално място с детско огледало, гребен. Играчките са задължителен атрибут в детската стая. Но идва момент, когато тяхното изобилие се превръща в проблем. Най-доброто решение е създаване на специална кутия за играчки.
Мебели Италия предлага на вашето внимание серията за детско обзавеждане FLYteam. Разполагаме с голямо разнообразие от детски легла, бюра, гардероби, шкафове, етажерки, секции. Моделите могат да бъдат както и компактни, така и перфектни за големи помещения. Цветни, шарени, стилни или изчистени - изборът е ваш, а изпълнението на желанието ви - цел на Мебели Италия.

1 коментар:

холов ъгъл каза...

Не бях виждала толкова кркасиви мебели на едно място, единствено тук седя и се чудя кое да си избера и колкото повече гледам все повече красиви неща откривам.Особено едно кръгло легло малко на 20 хиляди, направо се влюбих в него. Не знаех, че психолозите са доказали, че ако на тригодишно дете промениме цвета на тапета от син в розов, или друг цвят, тези промени могат да повлияят върху психиката му. От около три години децата започват да усещат разликата между момче и момиче. Ето защо, след три годишна възраст, интериорът на момичешките стаи трябва да е различен от този на момчешките.Това е един доста добър съвет и се надявам всичко да е ок когато го направим.