понеделник, 15 ноември 2010 г.

Африкански интериорен стил от Мебели Италия

Днес ще говорим за екзотичните стилове в съвременния интериор и в частност за африканския стил. Този стил е предпочитан от хората, на които патриархалните традиции в обзавеждането са им втръснали до горчилка и които харесват топлината и импулса, лъхащ от мебелите в африканския дух.

Африканският стил в интериора се базира на творчеството на племената от Черния континент. Дори хора, които никога не са се занимавали с интериор и обзавеждане, разпознават мебелите, битовите предмети и прибори, присъщи на този континент: дървени чинии за плодове, екзотични скулптури, маски, фенери...

Много дизайнери спорят по въпроса трябва ли целият дом да бъде обзаведен в африкански стил или са достатъчни само няколко щрихи, които да загатват за него? Отговорът на този въпрос е труден и често зависи от вкуса и предпочитанията на обитателите на жилището.

Ние от Мебели Италия ви препоръчваме да внесете в интериора леки африкански акценти - семпли мебели в този стил или няколко предмета, тъй като той се съчетава дори и най-модерните интериори. Например, за да трансформирате строгия минималистичен диван, е достатъчно да го покриете с възглавнички в африкански мотиви.

Гостната ви ще изглежда ефектно, ако е декорирана със завеси с бродирани фигури на жирафи, тигри. Или пък поставени на подходящо място в стаята дървени вази с бамбукови пръчки, сувенири от бамбук... За да внесете нотка от африканско сафари у дома си, купете си например кухненска посуда в тигрови шарки, подобни одеяла, спални комплекти или мебели с декорирани дамаски, които имитират кожа на животни - зебри, тигри...

За африканкия стил са характерни жълтият, червеният, оранжевият и другите топли цветове, които символизират горещия климат на континента. Не забравяйте, че топлината се пресича с желаната свежест, така че един малък оазис в интериора (изкуствен водопад, например) винаги ще бъде приятен за окото.
Обществените заведения като кафенета, ресторанти и барове имат по-голямо поле на действие и могат да пресъздадат изцяло афростила. Това вече зависи от фантазията и творческите способности на дизайнерите им.

Няма коментари: