понеделник, 26 юли 2010 г.

Огледала Versace от Мебели Италия

Можете ли да си представите съвременния живот без огледало? Не?! Ние също...

Много преди хората да започнат да се оглеждат в огледалото, познато ни в днешния му вид, древните ни предци са виждали своите отражения в огледала от сребро, мед или бронз. С течение на вековете хората се научили да изработват огледала от стъкло. Това ставало чрез нанасяне на задната страна на тънка стъклена пластинка на изключително тънък пласт от калай, сребро или злато.

В цялата история на огледалото най-голяма популярност придобили венецианските огледала. Те били толкова скъпи, че френските аристократи понякога продавали цели имения, за да си ги купят. Или пък уволнявали безскрупулно домашната си прислуга, ако, не дай си Боже, огледалото се напука.

В днешни дни огледало се нарича гладка полирана повърхнина, която има способността да отразя с висок коефициент. Изработва се от стъкло. То се покрива с тънък слой метал. Според формата си огледалата биват плоски, вдлъбнати, изпъкнали, сферични, елиптични, цилиндрични и други...

Огледалото е толкова привързано към ежедневието на съвременния човек, че то ни заобикаля навсякъде - вкъщи, в офиса, на улицата...

Хората, които имат навика да се застояват пред огледалата у дома си, със сигурност ще правят това двойно повече време, ако прибавят към обзавеждането си огледалата Versace, които Мебели Италия предлага.

Излишно е да споменаваме, че Versace e емблема. Към неповторимите мебели от колекциите на известната италианска линия запомнящ се аксесоар са позлатените и посребрените огледала, които ще създадат умопомрачителен интериор в домашните ви покои.

Няма коментари: