вторник, 28 септември 2010 г.

Кожени мебели от Мебели Италия

Кожените мебели, логично, имат животински произход. Преди кожата да се превърна в меката, тапицирана част от вашия диван или кресло, тя преминава интензивна химическа обработка.

Благодарение на тази обработка, кожените мебели във вашия интериор ще живеят по-дълго. Ако я няма нея, те просто ще започнат да изгниват скорострелно.

Основните дъбилни вещества, с които кожата се обработва, са най-често различни съединения на хрома. Те проникват дълбоко в структурата на кожата и остават в нея завинаги, не се разграждат при допира с атмосферата и не нанасят вреда на човека.

Най-добре е обаче дъбилните вещества да имат екопроизход. Някои производители на мебели използват дъбилни разтвори, получени чрез извличане от листа и плодни дървета. По мнения на специалистите, обработените дъбилни вещества на растителна основа не са токсични и практически не представляват опасност за околната среда.

Допреди време кожените мебели се обработвали със синтетични анилинови бои, тъй като гамата на натуралните краски е ограничена само в няколко цвята (бежов, кафяв и черен).
Токсичният анилин, използват за производството на синтетични багрила, вече е заменен с безвредни вещества. Оцветяването вече се извършва по специална безопасна технология.
Ако искате да сте сигурни, че имате в дома си екологично чисти и безвредни кожени мебели, доверете се на Мебели Италия. Фирмата ни е дистрибутор на водещите италиански компании, които произвеждат екологично чисти кожени мебели.

Няма коментари: