понеделник, 11 октомври 2010 г.

Идеалната спалня от Мебели Италия

Каква трябва да бъде перфектната спалня, за да направите престоя си в нея спокоен, комфортен и приятен? Тя е от Мебели Италия, разбира се!

След натоварен работен ден ви се иска да захвърлите строгата рокля или елегантния костюм, да се хвърлите върху меката спалня и да попаднете в тотално блаженство. От това какъв е интериорът на тази стая зависи дали в нея ще забравите всичките си проблеми на прага пред входната врата на жилището ви.

Цветовете в спалнята

Вече сме говорили за това, че цветовете имат магически ефект върху вашето настроение и здраве. Ето защо е задължително да оформите спалнята в такива тонове, които ви помагат максимално да се отпуснете и да се наслаждавате на миговете си на почивка или на интимността с любимия човек.
Най-добре използвайте натурални цветове. Например поиграйте с нюансите на синьто и светло-синьото. Отлично ще ви подействат и вариациите на розовия цвят. Сините тоново успокояват, а розовите събуждат романтиците у вас.

За големите повърхности като стените, дизайнерите на Мебели Италия ви препоръчват да използвате спокойни и ненатрапчиви, пастелни нюанси. А ярките акценти изберете за възглавничките или табуретките. Опитайте се да се откажете от рязки цветови контрасти, заменете ги с плавно-преходни цветове.

Орнаментите в декора на спалнята

Минимализмът е златното правило в дизайна на спалнята. Не правете грешка да претоварвате пространството с изобилие от ярки и цветни орнаменти. Опитайте да съчетаете благородната красота на обикновените мебели в стаята с ненатрапчивата игра на орнаменти върху платовете в нея – спалните комплекти, пердетата, завесите...

Мебелите и интериора

Ключовият предмет в интериора на спалнята, разбира се, е леглото – удобно, комфортно, досттъчно просторно. Точно леглото създава особената атмосфера на тази стая. Мебели Италия ви преглага изключително богат избор на спални – класически, дизайнерски, ратанови, спални Versace (на челната снимка, вижте ги тук с още мебели на италианския бранд), кожени, с дамаски...

Задължителни за спалнята са гардеробът, нощните шкафчета, поставки за книги и списание, а най-актуалната глезотия за бохемите, е специалната масичка за закуска в леглото. Няма да сгрешите, ако добавите към интериора на спалнята и меко кресло (може и люлеещ се стол), на който да почивате, четете книга или да пиете кафето си. Трябва да забравите за работния компютър или лаптоп в тази стая.

Най-важното е да се претоварвате интериора в спалнята с излишни предмети. Тъй като спалнята е предназначен за сън, отдих и секс, затова си оставете максимално свободно пространство.

Детайли и аксесоари

Да придадете интересен облик на спалнята можете с помощна на различни детайли. Окачете на стените две или три неголеми снимки или картини, които да ви навяват приятни спомени.

Можете да експeриментирате безкрайно и да се играете със светлината в спалнята. Например с ненатрапчиви нощни лампи. Няколко саксии с цветя ще освежат интериора, а свещите ще оформят топла и романтична атмосфера.

Няма коментари: