четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Луксозните мебели - все по-практични

Концептуално мебелите могат да бъдат разделени на два типа: мебели за бита и мебели за окото и душата.

Първите мебели са предназначени за задоволяване на основните човешки нужди: маси за хранене, спални за спане, гардероби за съхранение на дрехи... За много хора естетическата визия на този вид мебели е без особено значение: важно е да вършат работа.

Другите мебели са съвсем различен тип. Това са мебели, които се явяват израз на вкуса и положението в обществото на своя стопанин. Такова обзавеждане не се продава във всички мебелни магазини и не се произвежда във всеки завод. Това са мебелите в клас "Лукс".

Луксозните мебели се характеризират преди всичко с оригинална концепция и естествени материали - дърво, кожа... И, разбира се, цена, която не е по възможностите на всеки.

В същото време отношението на потребителите към луксозните мебели невинаги се определя от тяхното материално състояние, а по-скоро от светогледа им. Сиреч всеки, който иска да направи от своето леговище дом-мечта, е малко вероятно да икономисва при обзавеждането на интериора.

Въпреки високотемповото развитие на мебелната индустрия в целия свят, глобален лидер на пазара на луксозни мебели продължава да бъде Италия. Разкошът винаги е бил определяща характеристика на италианските мебели, които са достъпни на потребителите в България чрез Мебели Италия.

В последните години се наблюдава промяна в определението за лукс в интериорния дизайн и мебелите, и те започват да не се влияе толкова от модата. Все по-важни стават компонентите като оригиналност, иновативност, красота и най-вече функционалност.

Оказва се, че луксозните мебели не само създават лъскав имидж на своя стопанин, но също така изпълняват мебелните функции като цяло - осигуряват топлина и уют в дома. Дизайнерите вече не преследват екстремна новост във формите, а се стремят да създадат красиви луксозни мебели с максимална ергономичност.

Няма коментари: