понеделник, 29 ноември 2010 г.

Фън шуй в кухнята

Много жени са маниачки на тема фън шуй. Фън шуй е древно китайско изкуство за подреждане на околното пространство по начин, който да привлича късмет и просперитет. То може да ви помогне да постигнете успехи на само в живота, но и в бизнеса.

Един ден, ако решите да приложите изкуството на фън шуй в дома си, сами ще се убедите колко важно място заема кухнята в разпределението на положителната енергия. Тя може да ви изпълни със сила, с която лесно да постигнете успехи във всичките си начинания и дела.

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е местонахождението на кухнята в общия устройствен план на вашия апартамент или къща. Според фън шуй идеалната кухня трябва да се намира в южната част на дома, свързана със стихийте на Огъня, или в източната - свързана с със стихийте на Дървото.

От останалите стаи кухнята, със своята специфична енергия, трябва да бъде изолирана. Най-добрият варинат е, ако тя е на място, което не се вижда от входната врата.

Острите премети като ножове и вилици трябва да държите на затворени места. Острите им краища имат способността да привличат негативна енергия, която да навреди на здравето и благосъстоянието на членовете на семейството.

Задължително е всеки ден да проветрявате кухнята си, тъй като неприятни миризми също могат да привлекат лоща енергия.
Кухнята може да има квадратна или правоъгълна форма. Но според фън шуй - триъгълна никога. Предпочитаните цветове за кухнята са зелено, жълто, кафяво, оранжево и бяло. Да я декорирате с червени или сини кухненски мебели е крайно нежелателно, той като по този начин нарушавате баланса на фън шуй атмосферата.

Внимавайте с разположението на двете стихии Огън и Вода в кухнята. Огънят са готварската печка, тостерът, кафемашината. А Водата - кухненската мивка и пералнята. Опитвайте се да избягвате разположение на конфликтните стихии една до друга. Можете да ги разделите една от друга с друга стихия, Дървото - дървени шкафове или плоскости.

Най-добрата форма на кухненската маса е кръглата или овалната. Те създават атмосфера на равнопоставеност и доверие по време на хранене.

Правилният интерио в кухнята ще ви помогне да превърнете дома си в източник на вдъхновение и енергия. А когато цари хармония в него, е много по-лесно да сте щастливи и в личния си живот.

За илюстрации към тази статия са използвни кухни Astra Italia от Мебели Италия.

Няма коментари: