четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Мебели в американски стил от Мебели Италия


Мебелите в американски стил доказват себе си в мебелната индустрия в средата на ХХ век. До тогава лидерските позиции били заети от европейските производители на мебели. За родител на американския стил е считан Густав Стикли, който в края на ХІХ век открива няколко малки фабрики, а мебелите, произведени в тях получават кръщението "стил Мисия".

Стикли черпи идеи и вдъхновение от старинните испански мебели - прави линии, изящни гравюри.

Много бързо и други американски производители поемат стила Мисия и започва масовото произведство на мебели, в последствие обобщени като американски стил.

Естествените материали са ключа към подходящото обзавеждане в стила на Дивия запад. Дървото, камъкът, металът и кожата са основните материали, които се използват за направата на мебели в американски стил, какви фигурират и в каталозите на Мебели Италия.
Тези мебели на са за всеки ден и всеки дом. Те ще паснат най-добре в жилищата на хора, които си падат по по-грубо и мъжкарско обзавеждане.

Мебелите в американски стил са тежки и масивни. Много рядко по тях може да бъде забелязана декорация или украшения.

Изключително се отличават по кожата, която е част от стила на каубоите от Дивия запад, а с тях и от американския интериор.

1 коментар:

Анонимен каза...

SUPERRRRRRRRRRRRRRRRR