вторник, 13 юли 2010 г.

Мебели Италия съветва как да поддържате мека мебел

Поддържане на Мека мебел

Меката мебел много често е лицето на вашия дом. Тя може да служи като отличителен знак за вашата индивидуалност и вкус в хола или в гостната, където най-често посрещате своите гости.

Ето защо вашата мека мебел е вашият отличителен знак за жилището или етикет за неговата домакиня. Затова тези мебели винаги трябва да са в израдно състояние.

Най-слабото място на меката мебел е дамаската. Външния вид на вашия диван или кресло много зависи от правилното им поддържане. Мебели Италия ви предлага няколко правила, които трябва да съблюдавате, за да изглеждат вашите мебели нови по-дълго време.

- Никога не перете дамаската в перална машина. Не е препоръчително също така твърде често да я третирате с прахосмукачка. Вместо нея по-добрият вариант е мека четка.

- Когато е наложително използването на химически препарат за почистване на петно, никога не го нанасяйте директно върху дамаската. Най-добре е да поставите върху нея парче плат от по-тънка материя, след което да нанесете препарата.

-Не нанасяйте едновременно няколко различни почистващи средства. След обработката на петното, оставете дамаската да изсъхне по естествен начин. Единствено можете да попиете излишната влага с хартиена салфетка. В зависимост от петното обаче се прилагат различни способи за почистването им:

Кафе – Обработете със сапун замърсения. Забършете с влажна кърпа и оставете да изсъхне.

Плодов сок - Пригответе разтвор от равни части амоняк и оцет. Нанесете върху петното и оставете да изсъхне.

Червено вино – Поръсете мястото обилно със сол. Оставете да абсорбира. Когато платът изсъхне, отстранете солта с прахосмукачка или мека четка.

Бира – първо обработете мястото със сапун и се оставете да изсъхне. След което поставете върху петното разтвор от 2 супени лъжици оцет и 1 литър вода. Оставете да подейства известно време.

Дъвка - поставете върху дъвката кубчета лед, направо както са във формата за лед. След като дъвката се втвърди, остържете я с тъп предмет. Накрая забършете с кърпа, напоена с метилов алкохол.

Кръв – ако кръвта още не е засъхнала, изперете само със студена вода.

Шоколад – ще почистите лесно с топла вода и сапун, след което подсушете с кърпа.

Мебели Италия предлага на вашето внимание изключително богат каталог на различни стилове мека мебел. Висококачествените ни продукти са творчество на италиански дизайнери и дело на фабриките ни на Ботуша, където производственият процес и изключително прецизен.

Освен колекциите ни с мека мебел на http://www.bestfurniture-bg.com/ , можете да откриете още десетки модели на специализирания ни сайт за мека мебел http://www.meka-mebel.com/.

Това е интернет каталог, който има за цел да ви представи подбрани специално за Вас колекции мека мебел от изключително висок клас. В Meka-Mebel.com ще откриете всички видове мека мебел за дома и офиса, стилно обзавеждане за вашето жилище и офис.

Няма коментари: