понеделник, 30 август 2010 г.

Дом в зелено от Мебели Италия

В желанието си да проучат влиянието на цветовете върху поведението и настроението на хората, психолозите са установили, че различните цветове ни влияят по различен начин.

Сивият цвят, например, не предизвиква дразнение, успокоява тревожност и напрегнатост. Розовият цвят води след себе си нотка мистериозност. Оранжево и тюркоаз стимулират апетита. Портокаловия цвят е много топъл и жизнен, добавя оптимизъм към вашето ежедневие. Тюркоазът, синьото и зеленото тушират дразненията, защото това са естествените цветове.

Зеленото наричат още цвета на надеждата, цвета на природата, цвета на свежестта и хармонията. Зеленият цвят предава равновесие и най-малко дразни очите. Хората, които обичат този цвят, са любители на природата.

Светло зеленото внася спокойствие и отмора в дома. Зеленото добре се съчетава с жълто, което допринася за по-радостно настроение. Този цвят е лесно съчетаем с много други цветове, с които създава атмосфера на свежест, позитивни и свободни мисли.

Разбира се, не е казано, че целият ви дом трябва да е решен в зелено, за да се чувствате позитивно и оптимистично настроени. Достатъчно е само една мебел, диван, спалня или просто завеси да са в природния цвят.

Зеленият цвят ще придава целогодишно свежест на дома ви, тъй като той разширява оптически пространството. Според интериорните дизайнери той е още по-подходящ за онези места в жилището ви, които са слабо осветени и до които слънчевите лъчи не проникват директно.

Днес на вашето внимание представяме няколко продукта от колекциите на Мебели Италия, решени именно в оптимистичния зелен цвят. И трите продукта са на промоционални летни цени, които можете да видите ТУК.

Няма коментари: