понеделник, 8 ноември 2010 г.

Италиански интериор с Мебели Италия

Италианският стил в интериора е смесица от елегантен шик, изящество и акцент върху детайлите на мебелите. Ако искате да пресъздадете у дома си слънчева Италия, просто се възползвайте от съветите на дизайнерите на Мебели Италия.

Италианският интериор дава предпочитание на класическите мебели от тъмно дръво. Цветовете са богато наситени и топли, а мекото осветление придава усещането за присъствието на топлото италианско слънце.

За декорация по стените се използват декоративни мазилки, фрески, мозайки, често дори и теракот в зехтинени и жълти нюанси. Една от отличителните черти в италианските къщи са картините и илюстрациите по стените. Те могат да бъдат пейзажи, натюрморти, портрети или абстрактни изображения. За правилното изграждане на композиция от няколко картини, първо ги поставете на пода и ги размествайте, докато някоя композиция не ви допадне. Когато декорирате стената с композиция от няколко картини, обърнете внимание те да се съчетават добре с интериора и останалите цветове в него.

Можете да докарате италиански стил в обзавеждането чрез няколко антични и състарени мебели, които да придадат духа на древна Италия.

Мраморни статуи и бронзови сувенири по рафтовете ще добавят италиански шик в гостната. Но не прекалявайте с декорациите, не повече от 3 или 4 основни елемента, върху които да се фокусира вниманието.

Любимото ви място в италианския интериор може да стане дивана, украсен с много и пъстри възглавнички. Ще добавите интересен щрих в домашния интериор с помощта на възглавнички, украсени с пайети и брокат.

Няма коментари: