четвъртък, 11 ноември 2010 г.

Цветовете на мебелите - правила при обзавеждането

Забелязали ли сте, че цветовете на мебелите са способни да въздействат на душевното ви състояние?! Цветът на дивана, например, може да ви успокои или обратното, да предизвика у вас чувство на гняв.

На базата на дългогодишния ни опит, в тази статия ще ви дадем съвети в каква цветова гама да сте заобиколени, за да се чувствате най-комфортно. Като цяло цветовете изразяват нашата индивидуалност и това състояние на духа, в което най-често се намираме. И все пак в природата съществуват няколко закони за действието на цветовете върху психическото здраве на хората. Именно за това искаме да ви разкажем днес...

Съществуват цветове, които условно можем да наречем "успокоителни". Те помагат за възвръщането на силите след тежък работен ден и действат разтоварващо. Тази топлина на домашния уют е свързана преди всичко със земните цветове - кафяво, охра... Или въобще цветовете от тази гама допринасят да се чувствате удобно.

За се освободите от умората, да усетите лекота и свежест, ще ви помогнат светлите цветове, свързани с морския бряг - цвят на перли, цвят на корали, на пясък. Всички нюанси на синото пък подпомагат умствената дейност и са подходящи за творци.
Положително, разбира се, настройват и цветовете от флората и фауната - зелено, жълто, жълто-зелено.

Черното е цвят, изразяващ строгост. Черни мебели са най-подходящ за офиси и бизнес-сгради, но у дома създават тъжна и мрачна атмосфера, в която психолози са установили, че мисловната дейност на обитателите не тече леко.

Ако искате да живеете, заобиколени от забавна и весела атмосфера, радост и безгрижие, които да ви напомнят детството, трите основни цвята са червено синьо и жълто. Жълтото провокира комуникативно поведение, синьото успокоява, освежава, а червеното придава динамика и лека агресивност.

Ако пък искате да създадете романтична обстановка в жилището си, разбира се, трябва да го обзаведете с червени мебели. Оранжевите цветове също създават романтично настроение. Тези цветове са символ на чистотата на чувствата.

И все пак, независимо от правила за обзавеждане на вашия дом или офис, винаги се вслушвайте в интуицията си. Тя може да ви даде по-ценен съвет от всеки интериорен дизайнер или стилист. Всики хора са уникални, всеки със собствената си представа за света. Ето защо сте свободни да не се ограничавате в общоприетите рамки и смело експериментирайте.

В Мебели Италия разполагаме с изключително богатство от каталози с мека мебел, спални, ъглови гарнитури, класически, луксозни и дизайнерски мебели, кръгли спални, гардероби, кухни, трапезарии, детско обзавеждане. Всички продукти се предлагат в разнообразна цветова гама, именно за да бъдем достойни изпълнители на желанията на вас, нашите клиенти.

Няма коментари: