четвъртък, 2 декември 2010 г.

Спални за душата от Мебели Италия

Когато става дума за спалнята, трябва със съжаление да отбележим, че много хора обръщат твърде малко внимание при избора на дизайн и декора на тази стая от жилището. И то най-вече защото много от нас считат спалнята просто за място, в което да прекарат тъмната част от денонощието.

Но! Да си почине от работния ден трябва не само тялото, а и душата! Ето защо спалнята трябва да бъде емоционално притегателно за вас място. В Мебели Италия сме на мнение, че една романтична спалня ще свърши идеална работа.

Неведнъж сме споменавали, че цветът е може би един от най-важните фактори при създаването на настроението в която и да е стая. Още преди дълги години психолозите са установили влиянието на различните цветове върху нашено настроение и емоции.

Например жълтият цвят е игрив и оптимистичен, червеният символизира вълнение и страст. Всеки цвят има широк спектър от нюанси, наситеност и яркост. За романтична спална е нужен по-мек тон.

Забравете за класическите огромни полилей, които при всеки по-бурен купон на съседа отгоре ви се струва, че ще се забият точно в спалнато ви ложе. Едно-единствено осветително тяло в центъра на стаята не я прави интериорно актуална. Затова опитайте с няколко допълнителни осветителни тела. Когато имате избор, можете да придавате на спалнята различни визии.

Спалня в арабски стил най-добре подчертава романтичната атмосфера на тази стая. Покрийте леглото с купища възглавници, за да добавите една доза топлина.

Говорейки за легло, специално внимание трябва да обърнете и при избора на матрака. Нашият съвет е преди да си купите скъп матрак, да го пробвате. Възможно е след това да се окаже, че не ви е удобен - или е прекалено твърд, или пък обратното - прекалено мек.

Най-важното обаче е да не забравяте, че всичко е във ваши ръце. Не се страхувайте да експериментирате, не се колебайте да изпълнявате своите, дори и на пръв поглед необичайни желания. А ако вашата спалня стане любимото ви място в дома, то тя ще ви зарежда с положителни емоции.

Няма коментари: