понеделник, 13 декември 2010 г.

Тайните на италианските мебелни майстори

Най-съвременните технологии и материали в производството на мебели в днешни дни предлага Италия. Защо това е факт специлистите не могат с точност да обяснят, но нещо неуловимо привлича като магнит към тези мебели, както към чаровна италианска ваканция.

Добрите мебелни дизайнери в света са много, но италианските са най-добрите. Да се отрече това е трудно.

В Италия има огромен брой училища, в което се изучава изкуството на проектирането и обзавеждането по най-високите скандарти. Корените на това явление са свързани с историята. Конкуренцията на средновековните херцогства е породила не само войни, но и желанието у италианците да са в центъра на най-красивите и добре устроени домове.

Жаждата им за красота и постоянно творческо израстване формира няколко дизайнерски тенденции, които се разпространяват из цял свят. В резултата на това днес е налице феноменът, наречен Италианска дизайнерска школа.

Италианските мебелни дизайнери трудно, да не кажем невъзможно, е да имат конкуренция. Италианските мебели се характеризират с висока надеждност и дълъг живот. Това се постига чрез висококачествени материали. Обработката им се извършва по специална технология, която осигурява на мебелите живот дори до 70-80 години.

Всички материали, използвани от италианските компаниите, с които Мебели Италия работи, са екологично чисти и отговарят на най-съвременните стандарти. Италианските мебели са винаги в крак със съвременните модни тенденции и се отличават с изящен дизайн. Съвременните италиански мебели съчетават вековни традиции и нови производствени технология.

Няма коментари: