петък, 10 декември 2010 г.

Детската стая е малка Вселена

Създаването на детската стая е много интересна и творческа работа. Стаята на малкото дете в продължение на няколко години ще бъде неговият малък свят, затова трябва да подходите сериозно към обзавеждането й.

Планирайки детската стая и нейното обзавеждане, трябва да вземете под внимание броя на децата в семейството, пола и възрастта им. От тези фактори зависи организацията на работното пространство, зоната за игра, цветовете и размерите на мебелите.

Проектирането на детската стая на новороденото започва още преди неговото раждане. При избора на детските мебели трябва да се спрете на функционални и безопасни продукти. За бебешка стая предпочетете светли цветове.

Стаи за по-големи деца можете да декорирате по-интересно. Детската стая наистина играе голяма роля в развитието на детето. Колкото по-удобен, комфортен и приятен е престоят му в тази стая, толково по-голяма ще е желанието му да се учи, да има интерес към живота като цяло, да развива своите умения и таланти.

В детската стая трябва да съчетаете най-добрите условия за спане, учене, почивка и забавление. Детската стая играе в живота на вашето дете същата роля, каквата играе за вас апартаментът.

Като се има предвид, че много деца мечтаят когато пораснат да покорят света, създайте им един импровизиран връх с двуетажно легло.

Няма коментари: