четвъртък, 16 декември 2010 г.

Декоративни огледала от Мебели Италия

Огледалото е задължителен елемент в домашния интериор. Ние, в Мебели Италия, смятаме, че огледалото е не само най-загадъчният, но и най-удобният предмет в дома. Ако огледалото в стаята е правилно подбрано, то ще оживи интериора.

Много често интересно дизайнерско решение е целият интериор да се основава на огледала. Огледалото в стаята може едновременно да раздвижи и да разшири тясното пространство, да създаде илюзия за допълнителна светлина, да прикрие дефекти върху стените.

В древни времена огледалото е било използвано в различни мистични ритуали и е предизвиквало у хората всевъзможни суеверия. В съвременния свят огледалото не се явява нито тайна, нито загадка, към него сме привикнали като към пълноценен и задължителен детайл от цялостното обзавеждане.

Ако огледалото е поставено точно срещу прозорци, от отразената слънчева светлина стаята ще се увеличи визуално, което е важно при малки и тъмни помещения. Големите огледала илюзорно още повече увеличават пространството. В антрето е прието огледалата да са вертикални, за да можете да се оглеждате в тях в целия си ръст.

Не само огледалата, но и стъклените предмети в стаята създават атрактивен оптичен ефект. Мебели със светлоотразителни елементи изглеждат чудесно. Основен елемент на огледалото е неговата рамка. Най-често те са изработени от естествена дървесина. Рамките могат да бъдат покрити с лак или боя. Рамката трябва да подчертава красота на огледалото, но не и да съсредоточова цялото внимание върху себе си.

Класическите форми на огледалата са квадрат, правоъгълник, кръг или овал. Но понеже в Мебели Италия сме нетрадиционалисти, на вашето внимание предлагаме декоративни огледала с уникални форми.

Няма коментари: