събота, 29 януари 2011 г.

Как да уголемите малката кухня


Важна роля в интериора на кухнята играе цветът. Обикновено кухнята е най-малката по размери стаи в сравнение с останалите в жилището. Поради тази причина дизайнерите прилагат различни трикове, с които изкуствено уголемяват малките кухни. Цветовете в кухнята не само създават определена атмосфера, но също така подобряват зрителните измерения на пространството.

В малка кухня е по-добре да не се използват много ярки и богати цветове като червено-оранжево или жълто, защото те визуално ще я направят по-тясна.

Мъничката кухня е най-добре да е решена в светли и пастелни тонове като светлосиньо, светлозелено, сребристосиво, или кремаво - цветове, които са свързани с природната красота и здравето. С тези цветове кухнята визуално ще изглежда много по-просторна.

Ако кухнята ви е достатъчно просторна тогава вече можете да използвате спокойно жълтия цвят - слънчев, светъл и чист, който да ви напомня за лятото, за свежестта. В жълта кухня е добре уредите да са в бяло.


Запомнете, че за кухнята са напълно протипоказни цветове като много тъмно кафяво или черно. Тези цветове намаляват и подтискат апетита. В допълнение тези тъмни цветове визуално ще направят стаята по-тясна и малка.
Кухня в червено, например, изостря апетита и насърчава доброто усвояване на храната.

Кухня в такъв цвят обаче не е препоръчителна за хора, които се стремят да преборят излишното тегло.

В материала са използвани илюстрации на кухни от колекция Nobilia на Мебели Италия.

Няма коментари: