понеделник, 24 януари 2011 г.

Огледалните тавани предизвикват изневери

Огледалото е задължителен аксесоар за всеки интериор. То има свойството да привлича и отразява енергията. Точно заради това фън шуй ни учи да се отнасяме към огледалото в дома с особено внимание и грижа.

Трябва да съчетавате хармонично огледалните повърхности в интериора в съответствие с древното китайско учение. Нека заедно да направим една обиколка из вашия дом.

Да започнем от банята. Водата привлича енергийните потоци. Ето защо, ако държите вратата на банята си отворена, има опасност щастието и късметът да напуснат дома ви. Но можете да ги задържите с две големи огледала в цял ръст, поставени от двете страни на вратата на банята. Едното от тях ще отразява обратно енергийните потоци като не им позволява да напускат дома ви. Другото пък няма да позволява на негативната енергия да влиза в него.

Огледалата в хола придават на стаята тържествено настроение и чар. Добре е, ако огледалото отразява масата. За хола от най-голямо значение са огледала с цилиндрична форма в рамка, овални или правоъгълни. Добре е да са поставени по-високо, на около 2/3 от височината на помещението.

Внимавайте много как разполагате огледалото в хола. Ако е поставено точно срещу прозореца, а под балкона или наоколо има боклучийско сметище, например, то огледалото ще прилече хаос и смут в семейните отношения. Ако пък имате река или градина под прозореца, ще си осигурите комфорт и благополучие.

Огледалото изглежда стилно във всяко помещение и спалнята не е изключение. Но ако огледалото се намира точно срещу спящата двойка, има опасност връзката им да бъде нарушена от други сексуални партньори. Много интериорни дизайнери налагат модата на огледалните тавани. Те обаче са абсолютно противопоказни за фън шуй. Тъй като поглеждайки нагоре и оглеждайки се в тях, ние преобръщаме живота си с главата надолу.

В къщата ви задължително трябва да има огледало, в което да се оглеждате в цял ръст. Трябва така да е монтирано, че когато се огледате в него, над главата ви да остават няколко свободни сантиметри. Те символизират потенциал за растеж. Твърде малки огледала, в които можете да видите, например, само главата си, водят до заболяване на тези части от тялото.

В статията са използвани илюстрации на огледала от колекциите на Мебели Италия - Bakokko и Aredo.

Няма коментари: