понеделник, 20 декември 2010 г.

Бар столове от Мебели Италия

Бар столовете като част от обзавеждането в жилището станаха по-популярни и използваеми в последните десетина година. Истината е, че не за всеки домашен интериор са подходящи бар столовете, затова е нужно с особено внимание да подходите към този тип мебели.

Покупката на бар столове за апартамент има смисъл само тогава, когато той разполага с мини бар в кухнята, трапезарията или всекидневната. Без него е невъзможно да се намери приложение на бар столовете в ежедневието.

Ако обаче вашият дом отговоря на това условие, добро е да се запознаете с материалите, от които се произвеждат бар столовете, с тяхната конструкция и дизайн. От материала зависи не само външния вид на стола, но и неговата практичност и живот.

В мебелната индустрия за производството на бар столове се използват почти всички възможни материали като масивно дърво, метал, ратан, ковано желязо, пластмаса, кожа, плат...

Най-важният детайл в бар стола е рамката. От материала, от който е направена тя, зависи неговата дълготрайност. Най-практично решение е да си купите бар стол с метална рамка, заради нейната устойчивост. Но бар столовете с метални рамки пък са по-тежки от дървените и пластмасовите. Също така металните бар столове не винаги успяват да паснат добре на домашния интериор.

Дървените бар столове по-лесно пасват към почти всеки интериор. Има много варианти за дизайна на бар столовете. Друг важен елемент в бар стола е той да може да се регулира - да има механизъм, с който да се повдига и спуска.

Бар столът може да бъде с облегалка и подлакътници. Повечето бар столове са оборудвани и с поставки за краката, което е много удобно.

Вижте моделите бар столове, което предлага Мебели Италия.

Няма коментари: